Reżyseria: John Frankenheimer
Scenariusz: Ehren Kruger
Zdjęcia: Alan Caso
Muzyka: Alan Silvestri
Gatunek: Kriminał
Obsada: Ben Affleck, Gary Sinise, Charlize Theron
Dwaj przyjaciele z jednej celi (Rudy i Nick) licza juz godziny do opuszczenia wieziennych murow. Wszytkie marzenia i plany o lepszym, ucziwym zyciu ida jednak w leb. Podczas bojki na stolowce Nick dostaje nozem. Rudy, po wyjsciu spotyka korespondencyjna przyjaciolke Nicka i postanawia podszyc sie pod przyjaciela. Jak sie pozniej okaze to niewinne klamstwo bylo najgorszym co mogl zrobic.
Film obejrzalem dopiero kilka dni temu. Zachecila mnie do niego fabula . Ciezko cokolwiek napisac gdyz nieczym sie nie wyroznia, nie ma w sobie nic takiego co utkwilo by mi w glowie. Zagozalym fanem kryminalow nie jestem wiec moze dlatego. Mimo wszystko polecam:) Moja ocena:6,5/10
Imię: Michał
Wysłany: 2007-05-13, 15:55
Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy
Kupiłem to kiedyś na DVD, za 7 złotych. Dobrze zainwestowałem, gdyż bawiłem się przednio. Film jest dobrze zagrany, z mnóstwem zwrotów akcji (ciekawe, kto przypuszczał, że tak się to potoczy) i ogląda się go dobrze. 7+/10 (z pewnością jeszcze do tego wrócę).
yrek,zmodyfikuj ten opis fabuły. Jak ktoś to przeczyta to straci całą zabawę...
_________________ "Widziałem ślimaka pełznącego po krawędzi brzytwy. To mój sen, mój koszmar: brnie, pełźnie i nie ginie"
Tak jak Dusqmad kupiłam sobie DVD za 7 zł (w gazecie chyba była) i również nie żałuję, ponieważ naprawdę niezła zabawa jak i dość oryginalna fabuła... dzięki temu filmowi polubiłam nawet Affleck'a... hehe najbardziej podobało mi się zakończenie; jeśli chodzi o Theron