Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Saga "Heroes of Might and Magic"
Autor Wiadomość
Dusqmad 
Administrator

Imię: Michał
Wysłany: 2006-08-02, 07:03   Saga "Heroes of Might and Magic"
   Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy

Obecnie staję się powoli abstynentem jeśli chodzi o gry komputerowe, ale ta seria istnieje dla mnie zawsze. Część mojego dzieciństwa, wspomnienia - w końcu od dwójki zaczynała się moja przygoda z komputerem (no było jeszcze Diablo). Trzeba jednka przynać, że to trójka jest najmocniejszym punktem serii - trudno to określić, ma po prostu ten niepowtarzalny klimacik. W sprawie czwórki trudno ze mną pogadać, bo jako jeden z niewielu nie mieszam tego epizodu z błotem i spędziłem z nim wiele godzin dobrze się bawiąc. A comógłbym powiedzieć o piątce? Cóż, wstyd się przyznać, ale tej części jeszcze nie dopadłem - zresztą w tym przypadku mam uprzedzenia wobec grafiki 3D.

Rubenos 
Darth Vader

Imię: Robert
Nazwisko: Horszczaruk
Wysłany: 2006-08-03, 15:21   

Cóż grzechem było by mi- maniakowi tej serii nie wypowiedzieć się na ten temat :-D
Z każdą częścią tej serii mam miłe, nie raz śmieszne wspomnienia. Toważyszyła mi ona od czasu mego pierwszego zakupu kompa. Setki nie przespanych godzin- setki godzin przecudnej zabawy. Każda część sprawiła mi ogromnie dużo frajdy, jednakże czwórka nieco odstaje do reszty. Głównie przez mniejszą ilość miast i brak upgrade'u jednostek. Trzeba jednak przyznać że muzykę miała najlepszą z serii. W V stosunkowo od niedawna gram i muszę przyznać jedno : wymagania ma nietęgie ;-)

Dusqmad 
Administrator

Imię: Michał
Wysłany: 2006-08-03, 15:24   
   Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy

A co o niej sądzisz? Znajomi mówią, że jest to właściwie Heroes III tyle, że w trójwymiarze. Ja właśnie martwię się, że 3D zepsuje cały urok tej serii...

Rubenos 
Darth Vader

Wysłany: 2006-08-03, 22:52   

I twoi znajomi dobrze mówią... :-) Powrócono do bardzo wielu rozwiązań z H3 m. in tygodniowy cykl populacji, nie trzeba wybierać między jednostkami i można je upgrade'ować(alleluja :lol: ), jednostki bez bohatera nie mogą na mapie się poruszać, powrót do kapitoli i innych budynków. Umieszczenie w uniwersum gry mrocznych elfów wcale nie popsuło klimatu serii. W ogóle miasta są pięknie zrobione. Na początku może trochę brakować starych bohaterów ale da się szybko przywyknąć :-) . Poza tym w końcu są jakieś ciekawe kampanie ( w poprzednich częściach raczej je olewałem)Ogólnie polecam! :-)

kacperski 
Mad Max

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2006-08-10, 11:53   

A mi sie najbardziej podobała III ka! Najlepsza część serii i nic jej nie pobije! HoMM 5 to lipa! Niby miała to być 3ka w 3d ale tak nie jest. Jakoś do mnie nie przemawia, jednakże ukończe tą gre żęby mieć ją z glowy. Poza tym wg akcja toczy sie tam baaaaardzo powoli ( bohaterowie tak wolno chodzą ... nie wiem jak to wytłumaczyć ale po prostu mnie ta gra odrzuca swoją "powolnością"). Mógłbym sie jeszce dłuuuugo o niej wypowiadać ale niie chce sie rozpisywać ; ) A moja ocena to:

GRAFIKA: 8/10
MUZYKA: 6/10
GRYWALNOSĆ: 6/10
CÓD&MIÓD: 4/10

Iwa 
Jack Sparrow

Wysłany: 2006-08-24, 10:34   
   Opis: "Słuchawki na uszach, ale nie słucham niczego. Dlaczego? Bo słucham muzyki miasta mego."

Ja grałam tylko w Heroes II i III i obie części podobają mi się tak samo. W II grałam dość dawno i przeszłam każdy scenariusz po kilka razy, a mój ulubiony (Teleporters) znałam już na pamięć. :mrgreen: III też jest bardzo fajna. Tam był świat podziemny czy mi się pomieszało z Age of Wonders: Magia cienia? :shock: Ale mniejsza z tym. Gry są super i można w nie grać bez końca. :-D

Rubenos 
Darth Vader

Wysłany: 2006-08-25, 19:38   

A ja sobie niedawno kupiłem Heroes Chronicles za 14 złociszy :) Poza nowymi kampaniami praktycznie nic nowego nie wnosi, ale parę godzin rozrywki zapewni. :) Za taką cenę...

hodlum 
Forrest Gump

Wysłany: 2006-09-07, 11:01   

Ja grałem w Heroes I, II, III oraz IV. Jakbym miał je oceniać to chyba I i III byłyby na pierwszym miejscu. IV zajęłaby miejsce II a II miejsce IV.

Pamiętam te chwile gdy po raz pierwszy zasiadłem do sagi "Hirołsów" była to jedynka i, jak na razie, właśnie ją najmilej wspominam...

Odpowiedz do tematu