Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | PRZYŁĄCZONE ZOSTAŁO DO NAS FORUM.LOST.ORG.PL Dowiedz się więcej TUTAJ

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
POSZUKUJESZ FILMU, KTÓREGO TYTUŁU NIE PAMIĘTASZ? Napisz o nim TUTAJ

POTRZEBUJESZ FILMOWEJ POMOCY? SZUKASZ FILMÓW O KONKRETNEJ TEMATYCE? Załóż temat w TYM DZIALE

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Dr. House
Autor Wiadomość
Pam 
Forrest Gump

Wysłany: 2008-08-27, 12:21   Dr. House

Zauważyłam że nie ma tego tematu ;)
Więc co sadzicie o tym serialu ?? :P
Dla mnie on jest świetny :) Z ciekawości zaczęłam go oglądać i mnie wciągnął ;) Niezła obsada, śmieszne teksty i równiez ciekawe przypadki chorób ;) Również oglądam dlatego, żeby moc iść na lekarza i też niektóre informacje mi się przydadza do kształcenia się :)
A wy, co sądzicie?? Piszcie ^^

iskierka 
Mad Max

Wysłany: 2008-09-04, 00:33   

ja uwielbiam ten serial, ogladalam wszystkie sezony, a 5 juz wchodzi za 2 tygodnie :D . House jako lekarz poprostu wymiata, a jego podejscie do pacjentow, daje wiele do zyczenia, i sposob w jaki sa te przypadki chorob rozwiazywane, ale to powoduje ze ten serial tak wciaga.

Iska 
Forrest Gump

Wysłany: 2008-10-04, 20:40   

Ja też lubię ten serial. Nie ma to jak żartować sobie z ludzkiego życia. Teksty są świetne. Brawo dla scenarzystów. Gra Lauriego oczywiście bez zarzutów. Nie wyobrażam sobie innego aktora na tym miejscu.

ble 
Tyler Durden

Imię: Agnieszka
Wysłany: 2008-10-05, 01:10   

Nieszczęśliwy, ironiczny, sarkastyczny, do bólu szczery lekarz. Gratulacje dla Davida Shore i Hugha Lauriego za stworzenie tak perfekcyjnie nieperfekcyjnej postaci. Gregory House jest uosobieniem wszystkich negatywnych cech, a jednak nie sposób go nie lubić.

Poza tym, w serialu jest wiele ciekawych medycznych przypadków ;)

Iska 
Forrest Gump

Wysłany: 2008-10-05, 13:33   

ble napisał/a:
Gregory House jest uosobieniem wszystkich negatywnych cech, a jednak nie sposób go nie lubić.

Zgadzam się w zupełności. Nie znam drugiej tak wrednej postaci którą bym lubiła. House jest wyjątkowy pod każdym względem. :-D

iskierka 
Mad Max

Wysłany: 2008-10-05, 15:10   

w osttnim sezonie, haouse sie zmienil, nie gra juz takiego dupka jakim byl do tej pory, troche przygasl, a ten nowy detektyw mnie wkurza, nie lubie go, i jest jak katarynka, gada jak nakrecony

ble 
Tyler Durden

Imię: Agnieszka
Wysłany: 2008-10-07, 15:59   

iskierka napisał/a:
w osttnim sezonie, haouse sie zmienil, nie gra juz takiego dupka jakim byl do tej pory, troche przygasl,

No nie ma co się dziwić, że przygasł, ale za to zrobił to w dobrym stylu, nie tracąc na 'wartości'.

Btw. Mógłby się wreszcie zakochać... ;)

iskierka 
Mad Max

Wysłany: 2008-10-07, 19:17   

ble napisał/a:

Btw. Mógłby się wreszcie zakochać... ;)

najlepiej w Cuddy :) , stanowiliby swietna pare :)

Iska 
Forrest Gump

Wysłany: 2008-10-11, 14:36   

Mógłby. Ciekawe jakby się zachowywał wtedy :D

Mela0607 
Agent Smith

Imię: Sabina
Wysłany: 2009-04-09, 21:43   

nie, to nie dla niego; gdyby się zakochał to jego złośliwa osobowość by podupadła, a tego bym nie chciała, bo własnie uwielbiam go za to iż jest ignorantem, szczery do bólu, inteligentny, czasami niekulturalny, ale za to czarujący i pociągający jak i intryguje swoją postawą wobec innych lekarzy i pacjentów. Dla mnie idealny :)

Rubenos 
Agent Smith

Imię: Robert
Nazwisko: Horszczaruk
Wysłany: 2009-12-10, 21:21   

Przemogłem się w końcu z oglądaniem seriali. Jak na razie skończyłem 5 sezon i niestety serial robi się wtórny. Ciągle powtarzalny schemat. Mimo wszystko od czasu do czasu warto sobie zrobić seans z kąśliwymi uwagami bohatera. A 5 sezon zakończono z klasą.

setin 
Vincent Vega

Wysłany: 2010-02-12, 16:35   

Z początku nie rozumiałam co fani widzą w tym denerwującym szamanie. Po kilku odcinkach obejrzanych wspólnie z przyjaciółmi załapałam bakcyla. I tak sezon za sezonem. Raz mi się podoba, innym razem nie. W zależności od odcinka. Na pewno nie jest to serial to ciągłego oglądania bo w większej dawce odcinków mnie nudzi.

Dusqmad 
Administrator

Imię: Michał
Wysłany: 2010-02-12, 19:55   
   Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy

To ja się wyłamuję od ogółu. Podziękowałem House'owi po pierwszym odcinku :)

Pandek 
Terminator

Imię: Narcyza.
Wysłany: 2010-02-13, 11:40   

Dusqmad napisał/a:
To ja się wyłamuję od ogółu. Podziękowałem House'owi po pierwszym odcinku :)

A to czemu?

Ja serial lubię i oglądam, głównie za sprawą głównego bohatera( postać brawurowo zagrana przez Lauriego) i świetnych dialogów między nim a resztą społeczeństwa. Przypadki medyczne ukazane w serialu są również ciekawe. Oczywiście pojawiają się słabsze momenty, niektóre odcinki po prostu nudzą, jednak jest to tylko niewielka część całości, nie zmienia mojego stosunku do House'a.

Dusqmad 
Administrator

Imię: Michał
Wysłany: 2010-02-13, 21:15   
   Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy

Pandek napisał/a:
A to czemu?

Serial jest OK, nie mam argumentów by go 'objechać', ale mi nie odpowiada :)
Nie porwało mnie to na tyle, by oddać 40 minut x ilość odcinków ze swojego życiorysu.

Odpowiedz do tematu