Wysłany: 2008-08-27, 12:21 Dr. House
Zauważyłam że nie ma tego tematu
Więc co sadzicie o tym serialu ??
Dla mnie on jest świetny Z ciekawości zaczęłam go oglądać i mnie wciągnął Niezła obsada, śmieszne teksty i równiez ciekawe przypadki chorób Również oglądam dlatego, żeby moc iść na lekarza i też niektóre informacje mi się przydadza do kształcenia się
A wy, co sądzicie?? Piszcie
ja uwielbiam ten serial, ogladalam wszystkie sezony, a 5 juz wchodzi za 2 tygodnie . House jako lekarz poprostu wymiata, a jego podejscie do pacjentow, daje wiele do zyczenia, i sposob w jaki sa te przypadki chorob rozwiazywane, ale to powoduje ze ten serial tak wciaga.
_________________ When I die, bury me upside-down, so the world can kiss my ass
Ja też lubię ten serial. Nie ma to jak żartować sobie z ludzkiego życia. Teksty są świetne. Brawo dla scenarzystów. Gra Lauriego oczywiście bez zarzutów. Nie wyobrażam sobie innego aktora na tym miejscu.
Nieszczęśliwy, ironiczny, sarkastyczny, do bólu szczery lekarz. Gratulacje dla Davida Shore i Hugha Lauriego za stworzenie tak perfekcyjnie nieperfekcyjnej postaci. Gregory House jest uosobieniem wszystkich negatywnych cech, a jednak nie sposób go nie lubić.
Poza tym, w serialu jest wiele ciekawych medycznych przypadków
_________________ "Życie - najbardziej zdumiewająca bajka"
w osttnim sezonie, haouse sie zmienil, nie gra juz takiego dupka jakim byl do tej pory, troche przygasl, a ten nowy detektyw mnie wkurza, nie lubie go, i jest jak katarynka, gada jak nakrecony
_________________ When I die, bury me upside-down, so the world can kiss my ass
nie, to nie dla niego; gdyby się zakochał to jego złośliwa osobowość by podupadła, a tego bym nie chciała, bo własnie uwielbiam go za to iż jest ignorantem, szczery do bólu, inteligentny, czasami niekulturalny, ale za to czarujący i pociągający jak i intryguje swoją postawą wobec innych lekarzy i pacjentów. Dla mnie idealny
Imię: Robert
Nazwisko: Horszczaruk
Wysłany: 2009-12-10, 21:21
Przemogłem się w końcu z oglądaniem seriali. Jak na razie skończyłem 5 sezon i niestety serial robi się wtórny. Ciągle powtarzalny schemat. Mimo wszystko od czasu do czasu warto sobie zrobić seans z kąśliwymi uwagami bohatera. A 5 sezon zakończono z klasą.
Z początku nie rozumiałam co fani widzą w tym denerwującym szamanie. Po kilku odcinkach obejrzanych wspólnie z przyjaciółmi załapałam bakcyla. I tak sezon za sezonem. Raz mi się podoba, innym razem nie. W zależności od odcinka. Na pewno nie jest to serial to ciągłego oglądania bo w większej dawce odcinków mnie nudzi.
To ja się wyłamuję od ogółu. Podziękowałem House'owi po pierwszym odcinku
A to czemu?
Ja serial lubię i oglądam, głównie za sprawą głównego bohatera( postać brawurowo zagrana przez Lauriego) i świetnych dialogów między nim a resztą społeczeństwa. Przypadki medyczne ukazane w serialu są również ciekawe. Oczywiście pojawiają się słabsze momenty, niektóre odcinki po prostu nudzą, jednak jest to tylko niewielka część całości, nie zmienia mojego stosunku do House'a.
Imię: Michał
Wysłany: 2010-02-13, 21:15
Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy
Pandek napisał/a:
A to czemu?
Serial jest OK, nie mam argumentów by go 'objechać', ale mi nie odpowiada
Nie porwało mnie to na tyle, by oddać 40 minut x ilość odcinków ze swojego życiorysu.
_________________ "Widziałem ślimaka pełznącego po krawędzi brzytwy. To mój sen, mój koszmar: brnie, pełźnie i nie ginie"