Plakat: Info o Filmie:
Reżyseria: Alejandro Agresti
Scenariusz: David Auburn
Zdjęcia: Alar Kivilo
Muzyka: Rachel Portman
Obsada: Keanu Reeves, Sandra Bullock
Produkcja: USA
Gatunek, Melodramat, Fantasy
Opis:
Cytat:
Pani doktor i architekt mieszkają w jednym domu, choć ich pobyt tam dzielą dwa lata, zakochują się w sobie przez listy, które oboje wkładają do tej samej tajemniczej skrzynki pocztowej.
Źródło: filmweb.pl
Moja Opinia:
Piękny. Jedno słowo, a tyle ma w sobie znaczeń. Bardzo mi się podobał, nie tylko dlatego iż występuje tam mój ulubieniec, ale szczególnie dzięki fabule, która jest tak mało realna, jednakże wydawająca się prawdziwa. Film mówi przedewszystkim o prawdziwym uczucie jakie łączy dwojga ludzie, którzy są w stanie zrobić wszystko by tylko odnaleźć się w tym samym miejscu i w tym samym czasie. Bardzo spodobała mi się korespondencja przez listy, która już w naszym teraźniejszym swiecie tak naprawdę zanika. Keanu i Sandra po raz drugi spotkali się na planie filmowym i jak najbardziej to im służy, tutaj są dojrzalsi i całkiem miła odmiana po filmie "Speed". Jeśli chodzi o muzykę to jest wręcz cudowna; romantyczny i fantastyczny klimat, co daje uroku filmowi.
Oglądałam już dawno, ale film mi się bardzo podobał, z resztą lubię oglądam Keanu Reeves'a z Sandrą Bullock, bo przecież to nie pierwszy film gdzie grają razem
ja wiem,ze wyjde na marude i w ogole,bo wiekszosc filmow tu na forum musze pojechac, ale we mnie jest niemal tyle romantyzmu co w pelnym nocniku. Plus jest taki,ze co prawda dotarlam do konca i zapchana odpowiednio piwem nie mialam ochoty isc i sie rzucic z14go pietra
Wysłany: 2007-08-13, 10:30
Opis: After all, tomorrow is a new day.
Podobał mi się ten film. Byłam na nim w kinie razem z Akademią Filmową i naprawdę mnie wciągnął. Muzyka była dobra, pan Reeves choć nieco sztuczny odnajdywał się w roli. Nie jest to film do zachwycania się nim, ale mimo wszystko na pewno bardzo chętnie obejrzę go po raz drugi.
A mi si ę nie chce oglądać go po raz drugi... według mnie przynudnawa komedia romantyczna lub lekki dramacik... jak kto woli... byłam na tym filmie w kinie... wtedy mi się nawet podobał, teraz za bardzo nie lubi ę takich filmów, prócz "słodki listopad" choć i ten obraz (dom nad jeziorem) też jest znośny i nawet odrobinkę wzruszający... fajna rola Sandry Bullock i Keanu Reeves, fajne zestawienie, lubie tych aktorów i ich grę - to na plus. Ogólnie fajny klimacik. Fajna fabuła, ciekawy pomysł z tymi listami. Jedyny minus to zbytni sentymentalno-romantyzm i odrobinka nudy. Acz film fajny i całkiem znośny...
_________________ Top 10: Efekt motyla, przerwana lekcja muzyki, Gothika, Thirteen, Titanic, Godziny, Forrst Gump, Requiem dla snu, Zielona mila, Szósty zymsł, Rytuał, Ostatni egzorcyzm, Exorcismus, Demon historia prawdziwa, Egzorcyzmy Dorothy Mills itd.
Nawet dobry jak na kolejny remake (kopiowanie) kina azjatyckiego, porównując do oryginału, "Il Mare" bardziej mi się podobał od tego, było trochę więcej romantyzmu, szczególnie zakończenie z wypadkiem było lepsze, w "domu nad jeziorem" autobus walną samochód i to wszystko, a w il mare wypadek przypominał potrącenie "Joe Black'a" w zwolnionym tępie i kontakt wzrokowy przed śmiercią głównego bohatera z kobietą...
odrobinkę przynudnawy film, nie miałąbym ochoty oglądać go po raz drugi... taki film na pójście do kina i zapchanie się popcornem, hehe ale klimat fajny, pomysł też, aktorzy też fajni... film przeciętny niestety
_________________ Top 10: Efekt motyla, przerwana lekcja muzyki, Gothika, Thirteen, Titanic, Godziny, Forrst Gump, Requiem dla snu, Zielona mila, Szósty zymsł, Rytuał, Ostatni egzorcyzm, Exorcismus, Demon historia prawdziwa, Egzorcyzmy Dorothy Mills itd.