Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Dom nad jeziorem
Autor Wiadomość
Mela0607 
Agent Smith

Imię: Sabina
Wysłany: 2007-08-10, 13:18   Dom nad jeziorem

Plakat:

Info o Filmie:
Reżyseria: Alejandro Agresti
Scenariusz: David Auburn
Zdjęcia: Alar Kivilo
Muzyka: Rachel Portman
Obsada: Keanu Reeves, Sandra Bullock
Produkcja: USA
Gatunek, Melodramat, Fantasy
Opis:
Cytat:
Pani doktor i architekt mieszkają w jednym domu, choć ich pobyt tam dzielą dwa lata, zakochują się w sobie przez listy, które oboje wkładają do tej samej tajemniczej skrzynki pocztowej.

Źródło: filmweb.pl
Moja Opinia:
Piękny. Jedno słowo, a tyle ma w sobie znaczeń. Bardzo mi się podobał, nie tylko dlatego iż występuje tam mój ulubieniec, ale szczególnie dzięki fabule, która jest tak mało realna, jednakże wydawająca się prawdziwa. Film mówi przedewszystkim o prawdziwym uczucie jakie łączy dwojga ludzie, którzy są w stanie zrobić wszystko by tylko odnaleźć się w tym samym miejscu i w tym samym czasie. Bardzo spodobała mi się korespondencja przez listy, która już w naszym teraźniejszym swiecie tak naprawdę zanika. Keanu i Sandra po raz drugi spotkali się na planie filmowym i jak najbardziej to im służy, tutaj są dojrzalsi i całkiem miła odmiana po filmie "Speed". Jeśli chodzi o muzykę to jest wręcz cudowna; romantyczny i fantastyczny klimat, co daje uroku filmowi.

sylwu$ 
Mad Max

Wysłany: 2007-08-10, 13:21   
   Opis: -=Myslovitz=-

Oglądałam już dawno, ale film mi się bardzo podobał, z resztą lubię oglądam Keanu Reeves'a z Sandrą Bullock, bo przecież to nie pierwszy film gdzie grają razem ;)

Ocky 
Indiana Jones

Imię: Ania
Wysłany: 2007-08-11, 21:05   
   Opis: homo studentus

ja wiem,ze wyjde na marude i w ogole,bo wiekszosc filmow tu na forum musze pojechac, ale we mnie jest niemal tyle romantyzmu co w pelnym nocniku. Plus jest taki,ze co prawda dotarlam do konca i zapchana odpowiednio piwem nie mialam ochoty isc i sie rzucic z14go pietra

http://mow-mi-barbi.ownlog.com
http://zobaczysz.digart.pl

blue berry 
Tyler Durden

Imię: Dominika
Wysłany: 2007-08-13, 10:30   
   Opis: After all, tomorrow is a new day.

Podobał mi się ten film. Byłam na nim w kinie razem z Akademią Filmową i naprawdę mnie wciągnął. Muzyka była dobra, pan Reeves choć nieco sztuczny odnajdywał się w roli. Nie jest to film do zachwycania się nim, ale mimo wszystko na pewno bardzo chętnie obejrzę go po raz drugi.

Dolly 
Mad Max

Wysłany: 2007-09-25, 11:45   

A mi si ę nie chce oglądać go po raz drugi... według mnie przynudnawa komedia romantyczna lub lekki dramacik... jak kto woli... byłam na tym filmie w kinie... wtedy mi się nawet podobał, teraz za bardzo nie lubi ę takich filmów, prócz "słodki listopad" choć i ten obraz (dom nad jeziorem) też jest znośny i nawet odrobinkę wzruszający... fajna rola Sandry Bullock i Keanu Reeves, fajne zestawienie, lubie tych aktorów i ich grę - to na plus. Ogólnie fajny klimacik. Fajna fabuła, ciekawy pomysł z tymi listami. Jedyny minus to zbytni sentymentalno-romantyzm i odrobinka nudy. Acz film fajny i całkiem znośny...
Top 10: Efekt motyla, przerwana lekcja muzyki, Gothika, Thirteen, Titanic, Godziny, Forrst Gump, Requiem dla snu, Zielona mila, Szósty zymsł, Rytuał, Ostatni egzorcyzm, Exorcismus, Demon historia prawdziwa, Egzorcyzmy Dorothy Mills itd.

Radloc 
Forrest Gump

Wysłany: 2008-06-08, 20:06   

Nawet dobry jak na kolejny remake (kopiowanie) kina azjatyckiego, porównując do oryginału, "Il Mare" bardziej mi się podobał od tego, było trochę więcej romantyzmu, szczególnie zakończenie z wypadkiem było lepsze, w "domu nad jeziorem" autobus walną samochód i to wszystko, a w il mare wypadek przypominał potrącenie "Joe Black'a" w zwolnionym tępie i kontakt wzrokowy przed śmiercią głównego bohatera z kobietą...

Il Mare vs. Lake House
http://youtube.com/watch?v=1340gnxG_Js

Dolly 
Mad Max

Wysłany: 2008-06-16, 13:47   

odrobinkę przynudnawy film, nie miałąbym ochoty oglądać go po raz drugi... taki film na pójście do kina i zapchanie się popcornem, hehe :p :mrgreen: ale klimat fajny, pomysł też, aktorzy też fajni... film przeciętny niestety
Top 10: Efekt motyla, przerwana lekcja muzyki, Gothika, Thirteen, Titanic, Godziny, Forrst Gump, Requiem dla snu, Zielona mila, Szósty zymsł, Rytuał, Ostatni egzorcyzm, Exorcismus, Demon historia prawdziwa, Egzorcyzmy Dorothy Mills itd.

Odpowiedz do tematu