Nie wiem czy wiedzieliście już... to naprawdę mocny film. Opowiada o mrocznych stronach pięknej kultury muzułmańskiej. Bo przecież każda kultura w historii miała swoje mroczne strony, prawda?
Nawet sam opis elektryzuje: To mężczyzna jest głową domu. To on decyduje. Wszystko zależy od niego. Pieniądze, wolność, seks, obiad, siniaki... Rodzina to jego własność. Każdy ich krok jest bacznie obserwowany. Za niestosowne zachowanie czeka kara. Kobieta jest do przynoszenia, służenia i bycia posłuszną. Kiedy zawiera małżeństwo, oddaje się bezgranicznie swojemu mężowi. On może wszystko. Ona tylko to, na co on pozwoli.
Imię: Robert
Nazwisko: Szymczak
Wiek: 20 Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 168 Skąd: ze stolicy
Wysłany: 2012-02-09, 18:29
Póki co nic mnie nie zachęca do obejrzenia tego filmu mam poczucie, że świat kinematograficzny już się kilka razy wypowiedział w danym temacie i nie mam potrzeby oglądania tego samego pińcetny raz
_________________ "Ludzie powinni łączyć się w pary na całe życie jak gołębie czy katolicy." Woody Allen