Film ktory zapamietacie na zawsze (pozytywnie) Niech to bedzie film do ktorego obejrzenia niemal zmuszalibycie innych. Film ktory koniecznie 3eba zobaczyc... Ktory robi wrazenie... itp
Jeśli inny to wpisujcie ponizej w postach
Wysłany: 2007-02-13, 11:52
Opis: "W ciągu całego życia człowiek nie tyle jest, ile stwarza siebie."
Troszke pospieszyles się z tą ankietą; Ja zaznaczyłem Pulp Fiction (uzasadniac nawet nie trzeba). Walka o zwycięstwo powinna rozegrać się między tym filmem a Fight Club, którego tutaj nie wyszczególniłeś....
_________________ Ostatnio obejrzane (po raz pierwszy): 1.Schindler List - 9/10 2. Wyspa Tajemnic - 9/10 3. Prawo Zemsty - 7/10 4. Gamer - 6/10 5. P.S. Kocham Cię - 8/10
Imię: Michał
Wysłany: 2007-02-13, 19:22
Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy
A gdzież jest "Od zmierzchu do świtu"? Ehh, pakuję zabawki i zmiatam stąd - nie chce mi się z wami gadać. Nie znacie się na filmach .
Taka ankieta nie ma sensu - każdy uważa jakiś inny film za najlepszy i taka ankieta powinna mieć co najmniej sto opcji do wyboru. Myślę, ze najlepiej będzie jeśli ograniczymy się do podania tytułu i uzasadnienia. Nie będzie niepotrzebnych dyskusji w stylu 'dlaczego to jest tego nie ma?", jestem za usunięciem ankiety.
_________________ "Widziałem ślimaka pełznącego po krawędzi brzytwy. To mój sen, mój koszmar: brnie, pełźnie i nie ginie"
Wysłany: 2007-02-14, 12:40
Opis: People in Hell just want a drink of water
Nie ma szans, aby wskazać jeden jedyny najlepszy. Dziesięć , już szybciej, a i tak byłby to bardziej klasyczne pozycja z lat 30-60 aniżeli nowe filmy jak wspomniany „Gladiator”. Problem w tym, że większość z tu obecnych z klasyką ma mało do czynienia, tak więc "Matrixy" i inne "Joe Blacki" miałby największe szanse .
A swój głos w ankiecie oddałem na "Titanica":D
_________________ I'm caught between two different worlds
Zgadzam się co do tego, że ankieta nie ma większego sensu, bo nie da się nią wszystkim dogodzić, a dla każdego inny film może być tym ulubionym. Ja zagłosowałem na "Pulp Fiction".
_________________ Top 10 filmów: 1) Pulp Fiction 2) Ojciec Chrzestny 3) Fight Club 4) Requiem dla snu 5) Chłopcy z Ferajny 6) Taksówkarz 7) Matrix 8) Truman Show 9) Leon Zawodowiec 10) Zakochany bez pamięci
No coz, glowny problem polega na tym,ze w takich plebiscytach obejmujemy glownie te filmy, ktora sa nam czasowo najblizsze, kompletnie pomijajac te wczesniejsze, a w koncu kinematograf to wynalazek niemalze nowoscia jeszcze pachnacy.I sporo mozna by dodac tutaj rzeczy, ktore chociazby dla zwyklej przyzwooitosci powinny zostac uwzglednione ze wzgledu na ogromny wklad wlozony w rozwoj filmu. Dla mnie- Casablanca, Piknik pod Wiszaca Skala (swoja droga leci za 1,5h), Lynch jako caloksztalt.
Dlugo by wymieniac
Imię: Ola
Wysłany: 2007-02-16, 01:13
Ogólnie temat fajny, ale wydaje mi się, że ankieta nie potrzeba.
Myslac najlepszy film pojawiają mi się rozne sceny, ale i tak jest jeden, niepowtarzalny obraz i jest to Fight Club. Opisywałam go już, więc nie będę się powtarzać, z pewnoscia mogę stwierdzić, że jezeli ktos film widzial i nie uwielbia go tak jak ja to i tak zaznaczy, ze końcówka byla strasznie zaskakująca. A to dobrze.
"Tańczący z wilkami", "Wyścig golasów" "Facet z odzysku", "Bad boy" i wiele wiele innych...
_________________ Dlaczego tak jest, że najpiękniejsze chwile życie psuje na siłę... oddech na szkle, serce na pożegnanie smutkiem malowane, kilka słów wyczytanych z zamkniętych ust "Kocham Cię i poczekam tu"
Wczoraj wieczorem oglądałam bardo fajny film - "Pod nadzorem" :] fajna obsada i lekki dodatek humoru w akcji :]
_________________ Dlaczego tak jest, że najpiękniejsze chwile życie psuje na siłę... oddech na szkle, serce na pożegnanie smutkiem malowane, kilka słów wyczytanych z zamkniętych ust "Kocham Cię i poczekam tu"