Imię: Robert
Nazwisko: Horszczaruk
Wysłany: 2006-09-13, 21:20 Przekręt
Cytat:
Info o filmie
reżyseria Guy Ritchie
scenariusz Guy Ritchie
zdjęcia Tim Maurice-Jones
muzyka Tom Rowlands
Obsada:Stephen Graham, Jason Statham, Brad Pitt, Vinnie Jones
Fabuła
Film złożony z kilku opowieści, które splatają się wokół historii o handlu diamentami. Fabuła opowiada poza tym o walkach psów, kradzieży samochodów, walce na pięści i upodobaniach środowiska przestępczego. Zawikłana intryga kryminalna służy ukazaniu barwnego świata ekscentrycznych postaci - wśród których odnajdziemy gangsterów, szefów mafii, bokserów i Cyganów. (źródło: filmweb.pl)
Opinia
Cóż jeden z moich ulubionych filmów do których lubię wracać Zaj*****ie poboba mi się klimat filmu i wykreowane postacie. Z pewnością za mocną stronę filmu można uznać również scenariusz i grę aktorską gdzie w większości występują mniej znani aktorzy. Bardzo dobra jest również ścieżka dźwiękowa na której występuje m.in Massive Attack . Jak dla mnie film-bomba 10/10 Gorąco polecam
Na początek daję cytat, jeden z moich ulubionych albo dam dwa
"On już się modli, a jeśli jeszcze nie zaczął, to chyba kurwa powinien! "
"...
- Wiesz co to jest nemezis?
- Nałożenie właściwej kary wykonanej przez właściwą osobę. W tym przypadku jej uosobieniem jest okropny ch...j, czyli: Ja...."
Okej a teraz o samym filmie, na poczatku chciałabym was delikatnie ochrzanić !!! Dlaczego tutaj nie ma żadnych odpowiedzi, no ludzie, jak mozecie mi to robić !!! Ale dobrze dosć tego Więc tak: kocham film, fabułę, Statham'a, Pitt'a i SCENARIUSZ (cytaty) dlaczego nie ma więcej takich filmów jak ten !!! A no tak, ludzie się na tym nie znają i to przez to producenci wolą nie ryzykować, ale wydaje mi sie, że na tych filmach najwięcej zarobią, tak jakby jest o życiu, więc również daje do myślenia hehe i co do zachowania cyganów =)
Świetny film, świetny scenariusz , świetny (właściwie jak zwykle) Statham.
Śmieszni bohaterowie Moi ulubieni to Rusek i Przystojniak
9/10 Kino z tzw. najwyższej półki
Wysłany: 2007-06-18, 11:25
Opis: After all, tomorrow is a new day.
Uwielbiam ten film Scenariusz i gra aktorska boskie Benicio del Toro strasznie mi się podobał. Cały film jest w ogóle bardzo pomysłowy. Lubię sobie do niego wracać, co jakiś czas, bo warto
Nie lubie Pitta, ale tutaj jego rola mnie powalila. Swietny akcent cygana! Del Toro jak zawsze sprostal roli, tylko dlaczego taka mała? Nie moge tez zapomniec o Jasonie Stathamie i jego niesamowitym głosie Ten film to kawał dobrej roboty
Wysłany: 2009-06-19, 23:20
Opis: If you're interested in time travel, meet me last Thursday."
Snatch obejrzałam dwa razy : dzień po dniu. Za pierwszym razem zdecydowanie chciałam więcej i to nie tylko dlatego, że Brat Pitt w roli "cygana" posługującego się niemal całkowicie niezrozumiałym dialektem była rewelacyjna...cały film był rewelacyjny! Zawikłana intryga kryminalna, której akcja toczy się w Londynie, a w którą chcąc nie chcąc wplątani zostają m.in. żydowscy handlarze kradzionymi klejnotami z Nowego Jorku, osiadły w Anglii były agent KGB, bezlitosny płatny morderca, trójka Jamajczyków (zdecydowanie moim faworyci! xD). Piękne połączenie, a rezultat rewelacyjny!
Imię: Michał
Wysłany: 2009-06-20, 16:18
Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy
Świetny film, najlepszy Ritchie'go. Na razie widziałem raz, ale na pewno wrócę . Totalnie pokręcona fabuła, rewelacyjne postaci i Brad Pitt w jednej ze swoich najlepszych ról: ruchy, mimika, sposób mówienia... W ogóle w tego typu rolach czuje się najlepiej.
_________________ "Widziałem ślimaka pełznącego po krawędzi brzytwy. To mój sen, mój koszmar: brnie, pełźnie i nie ginie"