Imię: Marek
Wysłany: 2007-03-18, 22:19 LOST THINGS - Martin Murphy - 2003
Film ten oglądałem późno w nocy na HBO kiedy kilka dni miałem ten kanał ............ Film jest naprawdę bardzo dobry, największe wrażenie robi pomysł na fabule, samo rozwiązanie zagadki i Klimat, Klimat przez duże K , naprawdę można nawet powiedzieć że jest to jeden z klimatyczniejszych horrorów ostatnich lat . Gra aktorów i aktorek również jest bardzo dobra i nie budzi żadnych poważniejszych zastrzeżeń po prostu widać że wczuli się w role, choć oscara to oni raczej nigdy nie dostaną . Kolejnym wielkim plusem jest sama plażą która robi piorunujące wrażenie i została pokazana w naprawdę świetny sposób, również praca kamery jest dobra a niektóre ujęcia i zdjęcia wręcz świetne i niezwykle pomysłowe, jak na przykład te momenty kiedy kamera pokazuje trawe z bliskiej odległości tak że wygląda on jak pale wbite w piach lub scena z księżycem SPOJLER zamieniającym się w słońce SPOJLER Film może nie jest genialny a sam pomysł na historie nie musi się podobać, podobnie jak scenariusz a do wad można też zaliczyć trochę nudny początek, ale uważam że na 7 lub moze i nawet w porywach 8\10 film jednak chyba zasługuje .....polecam film wszystkim którzy chcą obejrzeć coś w miarę nowego, co straszy klimatem i historią a nie flakami i psycholem mordującym dziewice. Film ma swoich przeciwników i krytyków więc nie jest on dla wszystkich jest to jeden z tych filmów w które trzeba się wczuć, być może na moją ocene wpływ miało to zę naprawdę późno go oglądałem W każdym razie jest to jedna z tych produkcji o których myslimy jeszcze po napisach końcowych. POLECAM. Ostatnio wyszedł on w serii Kino Domowe: Horrory Świata