Imię: Jakub
Nazwisko: Stach
Wiek: 22 Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 250 Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2007-02-11, 19:21 Halle Berry
Halle Berry urodziła się 14 sierpnia 1968 roku w Cleveland, stan Ohio, USA. Jest córką czarnoskórego Jerome'a Berry'ego i białej Kaukazki Judith Berry. Jej rodzice rozwiedli się, gdy miała 4 lata. W wieku 17 lat wygrała konkurs na najładniejszą amerykańską nastolatkę. Zadebiutowała w serialu telewizyjnym "Living Dolls ", gdzie wcieliła się w rolę modelki zbierającej pieniądze na studia. Prawdziwy przełom w jej karierze nastąpił w 1991 roku, gdy zagrała rolę narkomanki w filmie Spike Lee "Malaria". Następnie zagrała w filmie Boomerang", gdzie zagrała rolę dziewczyny, w której zakochał się Eddie Murphy.
Za rolę w filmie "Introducing Dorothy Dandridge" otrzymała statuetkę Gildii Aktorów Ekranowych, Złoty Glob, Golden Satellite Award, Emmy oraz Image Award. Za rolę Leticia Musgrove w filmie "Czekając na Wyrok" otrzymała stautuetkę Oscara za rolę pierwszoplanową, jako pierwsza czarnoskóra aktorka. Zagrała również w takich filmach jak: "X-Men: Ostatni bastion", wcieliła się w rolę jasnowłosej Storm, "Roboty", "Kobieta Kot" i "Gothika".
Przyznam, że lubie oglądać filmy z udziałem tej aktorki. Potrafi pokazać świetną grę i aż zdziwiło mnie to, że nikt nie umieścił jej jeszce do tej pory
_________________ "Nikt nie ma dostatecznie dobrej pamięci, aby kłamać zawsze z powodzeniem."
Imię: Monika
Wysłany: 2007-02-11, 21:03
Owszem przyjemnie się ją ogląda, ale nie należy do moich ulubionych aktorek. Widziałam z nią niewiele filmów. Dobrze wspominam ją jako dziwczynę Bonda. Zapewne miała lepsze role ale jak już mówiłam za dużo filmów z nią nie widziałam.
była fajna w Monster's ball, jakimś Bondzie i Kodzie dostępu. chociaż w dwóch z trzech w/w zagrała głównie ciałem if u know what I mean w każdym razie całkiem niezła aktorka.
_________________ top 10 1)Pulp fiction 2)Oldboy 3)Matrix 4)Scarface 5)Fight club 6)25. godzina 7)Sin city 8)Gangi Nowego Jorku 9)Adaptacja 10)Być jak John Malkovich 10)Zakochany bez pamięci 10)Ojciec chrzestny itd.
"Czekając na wyrok" jest to naprawdę dobry film i cieszę się, że dostała za to Oscara należało jej się ale fajnie zagrała w "Kodzie dostępu" z Jackman'em =)
Wysłany: 2007-02-12, 10:51
Opis: People in Hell just want a drink of water
Błagam ludzie. Berry była dobra w „Czekając na wyrok” ale Oscar?? Czy wy w ogóle widzieliście Dech i jej grę w „Iris”?? albo „Moulin Rouge!” i kreację Kidman?
_________________ I'm caught between two different worlds
Bardzo ja lubię i uważam, ze w pełni zasłużyła sobie na Oscara (tylko to show z ryczeniem było średnie ):-) Świetna aktorka, choc w Kobiecie kot dała ciała strasznego.... a moze to sam film? nie wiem, ale rola kiepskawa W kzcym razie w Bondzie zagrała niezłą rólkę I jest bardzo ładna