Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Epoka lodowcowa
Autor Wiadomość
Dusqmad 
Administrator

Imię: Michał
Wysłany: 2006-11-28, 21:46   
   Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy

Freddy K. napisał/a:
Scratchy

Scrat ;)

ble 
Tyler Durden

Imię: Agnieszka
Wysłany: 2006-11-28, 22:00   

A teraz wszystkich zaskoczę, o!
Epoka Lodowcowa to jednen z najlepszych filmów animowanych, jakie widziałam :) wspaniała animacja i pełne humoru dialogi, to jest to, czego oczekujemy po tego typu filmach. I ja znalazłąm tu to wszystko, a nawet więcej ;) Oczywiście wszyscy bohaterowie byli "w dechę", ale najbardziej spodobał mi się tygrys... może dlatego, że lubie czerne charaktery :P

Dusqmad 
Administrator

Imię: Michał
Wysłany: 2006-11-28, 22:04   
   Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy

Prędzej zaskoczyłabyś wszystkich mówiąc, że nie jest to jeden z najlepszych filmów animowanych ;) .

Freddy K. 
Jack Sparrow

Imię: Rafał
Wysłany: 2006-11-29, 17:07   

Właśnie czym tu chciałaś zaskoczyć ;) Przecież jest to jedna z najlepszych animacji :) Ale według mnie nie najlepsza :D

ble 
Tyler Durden

Imię: Agnieszka
Wysłany: 2006-11-29, 17:29   

mówiąc, że was zaskoczę miałam raczej na myśli to, że i tak napiszę to co inni... wiadomo :P zresztą... wiem, że czasem mnie trudno zrozumieć, bo ja sama mam z tym małe problemy ;)

yrek 
Tyler Durden

Wysłany: 2007-02-06, 17:08   

Wiewior wymiata ten film jest o nim nie o Manku :) Przygody Manka to taki przerywnik:) Swietna film ... animowany.

Mela0607 
Agent Smith

Imię: Sabina
Wysłany: 2007-02-10, 12:01   

Taak wiewiór the best :P
A ja jednak jestem za tym iż jest to najlepsza filmowa animacja jaką widziałam :)

Scourge33 
Indiana Jones

Imię: Karol
Wysłany: 2007-02-10, 13:20   
   Opis: "W ciągu całego życia człowiek nie tyle jest, ile stwarza siebie."

Bez dwóch zdań najlepsza tego typu produkcja w historii! Świetne familijne kino, które poza dialogami traktuje o znaczeniu przyjaźni; przynajmniej mają dzieciaki jakiś dobry przykład (w Shreku pokazano raczej patologie ;-)) .
Czuje się ubogi bo nie widziałem jeszcze dwójki, ale lada chwila wpadnie w moje łapy...

Mela0607 
Agent Smith

Imię: Sabina
Wysłany: 2007-02-10, 13:58   

dwójeczka była całkiem niezła, może nie najlepsza, ale fajna i znów Wiewióra zaszalała, lecz teraz w walce z piraniami, ale oposy też były zabawne...?!
Ostatnio zmieniony przez Mela0607 2007-11-21, 19:14, w całości zmieniany 1 raz  

Ovë 
Indiana Jones

Imię: Czarek
Wysłany: 2007-02-10, 14:28   
   Opis: People in Hell just want a drink of water

Moim zdaniem "Epoka 2' to jeden z najgorszych filmów animowanych ostatnich lat, strasznie oklepany scenariusz + fatalna, strasznie niedopracowana animacja.

Rubenos 
Darth Vader

Imię: Robert
Nazwisko: Horszczaruk
Wysłany: 2007-02-10, 22:18   

Cytat:
strasznie oklepany scenariusz

Wybacz stary, ale gdzie w filmach animowanych nie masz oklepanego scenariusza? Właściwie niemal każdy właśnie taki posiada, tyle że w większości jest on przedstawiony w formie prześmiewczej i często bazuje na kontrastach tj. w orginale np. był piękny rycerz z bajki, a tutaj pojawia się ogr. :P Ameryki jeśli chodzi o scenariusze nie odkryli. Poza tym należy również spojrzeć na przedział wiekowy odbiorców, gdyż to głównie dla mniejszych dzieci tworzy się takie filmy, a dla starszych pozostaje "łapanie smaczków". ;)

Ovë 
Indiana Jones

Wysłany: 2007-02-10, 22:27   

A chociażby "Spirited Away", "Trio z Belleville", "Grobowiec świetlików" . Poza tym w "Epoce 2" scenariusz to istne wypociny uczniaka pierwszej klasy gimnazjum. Rozumiem uproszczenia, ale w tym wypadku mam doczynienia z kompletnym brakiem prowadzenia historii. Ot, kolejny sequel aby wycągnąć z nas ciężko zarobione złotówki. Rzadko wystawiam animacji note gorszą niż 6, a "Epoka 2" na 3 w skali na 10.

Rubenos 
Darth Vader

Imię: Robert
Nazwisko: Horszczaruk
Wysłany: 2007-02-10, 22:43   

Poległem pod naporem twojego argumentu. ;) Ileż to słyszałem o tej przejmującej historii z "Grobowca świetlików", pozostaje jedynie ubolewać nad niewielką dostępnością tego dzieła w Polsce. :( Wymienione przez ciebie dwa tytuły to anime. Zaznaczyć mimo wszystko tutaj trzeba, że rządzi się ono nieco innymi prawami, gdyż jego różnorodność gatunkowa jest przeogromna. Znajdą się i typowe bajeczki dla dzieci jak i ambitne dzieła dla myślących. Co nie zmienia faktu, że przy wymienionych przez ciebie filmach scenariusz "Epoki lodowcowej 2" może co najwyżej poszukać sobie jakiegoś cichego kącika i nie wychylac się stamtąd. Ale nie zmienia to mojej oceny dla filmu który stanowi dobrą, niezobowiązującą rozrywkę o bardzo dobrym humorze.

Ovë 
Indiana Jones

Wysłany: 2007-02-10, 22:55   

"Grobowiec świetlików" widziałem kiedyś na Hyperze (chyba tak to się nazywało). Chociażby w porównaniu z "Dżunglą", którą widziałem dzień, wcześniej film (Epoka 2) zwyczajnie mnie nudził. Animacja też jakby "przedpotopowa", czyli niedopracowana, strasznie. Przy dopieszczonej "Dżungli" wygląda jak uboga kuzynka z prowincji. I w "Dżungli" też jest fajna wiewiórka:D:D

Ale jestem w zdecydowanej mniejszości.

Azgaroth 
Tyler Durden

Wysłany: 2007-02-28, 22:06   

Pierwsza część niezła, ale bez większej podniety :P

Issa 
Tyler Durden

Imię: Iza
Wysłany: 2007-03-15, 09:11   
   Opis: Zagoniły się w szaleństwie myśli złożone, marzenia bezsenne.

Pierwszą część oglądałam dawno, dawno temu i za wiele to z niej nie pamiętam... Kojarzę, że płakałam, więc był jakiś wzruszający moment. Humor na pewno też był.
Dwójkę obejrzałam wczoraj. Jestem zachwycona! Świetna animacja, duża dawka humoru, bardzo dobry scenariusz, śliczna ścieżka dźwiękowa. Muszę sobie załatwić soundtrack.
Bardzo spodobała mi się scenka, w której Sid spotyka innych, małych przedstawicieli swojej rasy. I ta muzyczka na koniec... Ajjj, super. Wszystkie postacie były fajne: niektóre słodkie, inne ładne, większość sympatyczna. Dialogi rewelacyjne.
Aż mam ochotę obejrzeć drugi raz!

iskierka 
Mad Max

Wysłany: 2007-03-15, 11:22   

Nie wiem czemu, ale epoka lodowcowa mi sie nie podoba, jest troche nudnawa, jedynie co lubie z niej to wiewiorke.:)

blue berry 
Tyler Durden

Imię: Dominika
Wysłany: 2007-03-15, 21:56   
   Opis: After all, tomorrow is a new day.

Uwielbiam Epokę lodowcową. Obok Shreka jeden z najlepszych filmów tego typu, moim zdaniem. Świetne dialogi, dubbing, nieprzeciętna fabuła. Pomysł pierwsza klasa. Nie widziałam jeszcze drugiej częście, ale się do tego zbieram. Mam nadzieję, że sie nie rozczaruję, bo jedynka miała poziom :D

gosia. 
Jack Sparrow

Wysłany: 2008-07-15, 19:05   

Świetna bajka... :-P Jak dla mnie chyba najlepsza, jaką oglądałam...Bardzo fajna animacja, no i przede wszystkim te dialogi, pełne humoru... :-P
No i Sid.. :-P Najlepszy był... :-P

Christine 
Mad Max

Wysłany: 2008-07-16, 15:17   

Jedna z moich ulubionych bajek ;)
And speaks my name"

Pandek 
Terminator

Imię: Narcyza.
Wysłany: 2008-07-22, 10:20   

Epoka Lodowcowa średnio mi się podobała. Dialogi mające śmieszyć, nie śmieszyły mnie; momentami naprawdę się nudziłam. Największą zaletą zdecydowanie był Wiewiór, który chyba jako jedyny potrafił mnie rozśmieszyć. Pochwalić mogę też naprawdę niezły dubbing. Mimo wszystko jednak uważam, że ten film animowany jest gorszy od Shreka.
Pierwsza część nie zachęciła mnie do oglądania drugiej. Może kiedyś obejrzę, ale jak narazie nie mam ochoty.

novii2 
Forrest Gump

Wysłany: 2011-08-10, 16:07   

Epoka lodowcowa wymiata "sisiunia" :D no i moim zdaniem epoka>shrek ;)

nowy2121 
Forrest Gump

Wysłany: 2011-09-02, 11:13   

novii2 napisał/a:
Epoka lodowcowa wymiata "sisiunia" :D no i moim zdaniem epoka>shrek ;)

A ja uważam zupełnie odwrotnie. Shrek jest zdecydowanie fajniejszym filmem szczególnie pierwsza część wymiata ... :)

Odpowiedz do tematu