Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Dobry rok
Autor Wiadomość
Issa 
Tyler Durden

Imię: Iza
Wysłany: 2007-06-26, 14:58   Dobry rok
   Opis: Zagoniły się w szaleństwie myśli złożone, marzenia bezsenne.

Info o filmie:
reżyseria: Ridley Scott
scenariusz: Marc Klein
zdjęcia: Philippe Le Sourd
muzyka: Hans Zimmer
gatunek: komedia
data premiery: 2006-11-10 (Polska), 2006-09-09 (Świat)
obsada: Russell Crowe, Albert Finney, Freddie Highmore, Archie Panjabi...

Fabuła:
Film, który rozpocznie się w Londyn, ale swój finał ma rozkwitającej złotem jesiennej Prowansji.
Max Skiner, drapieżny rekin londyńskiej finansjery, dostaje wiadomość o śmierci wuja i przypadającej mu w spadku posiadłości z winnicą na południu Francji. Między jedną transakcją a drugą, gdzie wystarczy wstrzymać oddech na kilka minut, zablefować, zaszarżować z kursem, zmylić konkurencję by zarobić grube miliony, Max podejmuje decyzję o odwiedzeniu posiadłości. Na początku wygląda to na krótki wyjazd, sprowadzający się do spotkania z prawnikami i notariuszami, potem rozpoczyna się wielka sentymentalna podróż w przeszłość. I nieoczekiwane spotkanie zupełnie nowej przyszłości.

(źródło: filmweb.pl)

Rewelacja! Świetna gra aktorska - Russell pokazał, że umie tak samo dobrze zagrać w dramacie jak i w komedii. Świetny scenariusz, muzyka (czego innego można się było spodziewać po Zimmerze?), piękne zdjęcia i ciekawa praca kamer. Zabawny, ciekawy film, z interesującymi zwrotami akcji. Duża dawka humoru i po prostu świetnej roboty. Kolejny raz zauroczył mnie film Ridleya Scotta. Aż mam ochotę obejrzeć go jeszcze raz.
Gorąco polecam!

blue berry 
Tyler Durden

Imię: Dominika
Wysłany: 2007-07-01, 22:20   
   Opis: After all, tomorrow is a new day.

Bardzo przyjemny film. Russel Crowe rzeczywiście nieźle się spisał w tym filmie. Ładnie się zaskoczyłam na końcu, bo nie miałam pojęcia, że to film Ridley'a Scotta. Film interesujący, chociaż rewelacyjny nie jest.

Odpowiedz do tematu