Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Blu Ray vs DVD

DVD vs. Blu-Ray! Co kolekcjonujecie
DVD
50%
 50%  [ 1 ]
Blu-Ray
0%
 0%  [ 0 ]
Nie kolekcjonuje filmów
50%
 50%  [ 1 ]
Głosowań: 2
Wszystkich Głosów: 2

Autor Wiadomość
debowski4 
Forrest Gump

Imię: Piotrek
Wysłany: 2012-02-01, 12:47   Blu Ray vs DVD

Witam. Chciałem zacząć kolekcjonować filmy DVD (TYLKO ORYGINAŁY). Powyrzucałem wszystkie piraty. To nie to samo co oryginalny film na półce w pełnym wydaniu z dodatkami. Zauważyłem, że do kolekcjonowania filmów oryginalnych trzeba dorosnąć. Po pewnym czasie zaczyna czegoś brakować. A z wami jak jest? Zbieracie filmy na DVD? Czy już tylko Blu Ray? Ja się zastanawiam czy kupować DVD czy Blu Ray. Jednak musiałbym zainwestować w odtwarzacz. Filmy DVD tańsze ;) i to przemawia do mnie. Nie wiem czy opłaca się dopłacać do kilku pikseli więcej żeby zobaczyć więcej włosów na głowie aktora. Mi jak się film podoba to nie zwracam uwagi na jakość ;) A z wami jak jest? Czekam na odpowiedzi.

PS. Dla mnie ważniejsza jest jakość dźwięku niż obrazu. A DD 5.1 lub DTS mi wystarcza nei potrzebuje TrueDTS 7.1

Pozdrawiam
dembek

Solar 
Indiana Jones

Imię: Robert
Nazwisko: Szymczak
Wysłany: 2012-02-06, 04:42   

Nie widzę specjalnego sensu wybierać pomiędzy dvd a Blu ray. Ten drugi oferuje naprawdę świetną jakość obrazu (ale tylko w przypadku połączenia typu odtwarzacz + naprawdę dobry telewizor, pytanie czy cię na to stać. Mnie nie.) A dvd to obecnie standard, który, moim zdaniem, jeszcze trochę pohula na rynku i nie da się wyprzeć tak łatwo jak VHS. Moim zdaniem, zakładając że stać cię na odtwarzacz, póki co najlepiej na blu rayach zbierać ulubione filmy (Co ja bym dał za Gwiezdne Wojny albo Odyseje Kosmiczną 2001 w tym formacie :D ) a na dvd resztę. Chyba, ze chcesz czekać rok/dwa/trzy na rozpoczęcie kolekcjonowania filmów i wtedy kupować same blureje :P

Jodorowsky 
Forrest Gump

Imię: Alejandro
Wysłany: 2012-02-29, 10:12   

mimo że mam odtwarzacz sony Blu-ray to uważam, że to trochę nietrafiony wynalazek... jest na rynku już kilka lat, a wcale nie widać, żeby wypierał DVD... chyba troszkę przecenili potencjał tkwiący w tym formacie.

Odpowiedz do tematu