Część pierwsza to była rewelacja dwójka jest dobra ale tylko dobra. W filmie mamy pełno akcji (co chyba jasne ) i dużo krwi a niektóre momenty naprawdę porywaja widza swoją akcją i "rozmacham" niestety film jest strasznie nierówny za dużo o w nim patetycznosci i to takiej że pożygać się można momentami miejscami jest też bardzo przegadany co nie było by wadą gdyby te dialogi nie starały się na siłe udawać czegoś "głębokiego". No i jeszcze te "idotyczne" nawiązanie do aktualnej sytuacji geo-politycznej wyszło tak sobie nawet można powiedzieć że strasznie głupio i głupio strasznie . Jak dla mnie 6,5\10 film mimo to warto obejrzeć bo jest to kontynuacja wspaniałego dziela jakim była jedynka. Zresztą to naprawde nie jest zły film ale zmiana reżysera w trakcie kręcenia (zmarł podczas realizacji i syn dokończył) nie wyszła na dobre i w jednych momentach jesteśmy filmem zachwyceni a po chwili znudzeni. Ogólnie polecam a i jeszcze jedno podobnie jak w części pierwszej w dwójce mogą niektórych irytować azjatycy aktorzy bo nie każdy lubi ich "granie" ale mi to w żadnym wypadku nie przeszkadza bo ja to lubie