Reżyseria: Mark Pellington
Scenariusz: Ehren Kruger
Zdjęcia: Bobby Bukowski
Muzyka: Tomandandy, Tom Hajdu
Gatnunek: Thriller, Dramat
Obsada: Jeff Bridges, Tim Robbins
Michael (Jeff Bridges) - profesor uniwersytetu zaczyna podejrzewać swojego sąsiada Olivera (Tim Robbins) o to że jest terrorystą.
Przodujacy film swojego gatunku. Jako thriller wypada fantastycznie. Znalazlem w nim wszystko co chcialbym widziec w thrillerach. Siwtna historia (przestroga dla polskich politykow bo to co robia moze sie skonczyc tragicznie ) Jest napiecie i dreszczyk i jakze zaskokujace zakonczenie. Aktorzy zagrali tak dobrze ze sadzilem ze to ich prawdziwa historia, wlasne zycie. Muzyka idealnie komponuje sie w poszczegolne sceny. Godny uwagi film - 8/10
Gdy pierwszy raz oglądałem ten film to bardzo mi się podobał, gdy za drugim razem chwilami na niego spoglądałem jakoś mnie nie zachwycił.
Gra aktorska ogólnie jest dobra, choć aktorów takiego formatu wolałbym jednak zobaczyć w czymś trochę lepszym.
_________________ Top 10 filmów: 1) Pulp Fiction 2) Ojciec Chrzestny 3) Fight Club 4) Requiem dla snu 5) Chłopcy z Ferajny 6) Taksówkarz 7) Matrix 8) Truman Show 9) Leon Zawodowiec 10) Zakochany bez pamięci