Wiek: 20 Dołączyła: 03 Sie 2006 Posty: 53 Skąd: Ze tamtąd! :D
Wysłany: 2006-08-03, 11:09 Al Pacino
Czyli Alfred James Pacino. Urodził się w ur. 25 kwietnia 1940 w Bronksie w Nowym Jorku. Początkowo uczestniczył w zajęciach aktorstwa, które prowadzone były przez Lee Strasberga. Zadebiutował w filmie Me, Natalie (1969),. Drogę do wielkiej kariery otworzył mu Ojciec Chrzestny za którego otrzymał nominację do Oscara. Statuetkę dostał jednak za rolę w filmie Zapach kobiety gdzie zagrał niewidomego podpułkownika Franka Slade'a.
Pacino zagrał w kilku gniotach. Jednak w swoim dorobku ma ogromną liczbę świetnych ról dzięki którym zostanie zapamiętany przez Hollywood. Co sądzicie o tym aktorze i jego grze?
_________________ SHIT HAPPENS xD
"Prawdziwego przyjaciela poznasz po tym, że wbije Ci nóż od przodu"
To najlepszy aktor jakiego widział świat. Świetne role w (poza Scarface oczywiście): Ojciec Chrzestny (trylogia), Bezsenność i Rekrut. Szkoda, że nie miałem okazji zobaczyć Kupca Weneckiego...
ech mi film "Zapach kobiety" nie odpowiadał i przynudzał ale to pewnie dlatego, że nie przepadam za takimi filmami, a w Rekrucie spoko, chociaż żadna z niego rewelacja... jedynie Adwokat Diabła dobrze wspominam jakoś nie marzy mi się zobaczyć film "Kupiec wenecki", ponieważ występuje tam aktorka Lynn Colins bodajże, a jej nie lubię
Ostatnio zmieniony przez Mela0607 2007-04-10, 15:14, w całości zmieniany 1 raz
Uwielbiam tego aktora. Ma mnóstwo rewelacyjnych kreacji na koncie. Świetnie gra, odgrywani przez niego bohaterowi są wiarygodni. Co prawda Pacino ma też kilka wpadek, ale w porównaniu z wieloma filmami na wysokim poziomie, w których grał są one praktycznie nieistotne.
_________________ Top 10 filmów: 1) Pulp Fiction 2) Ojciec Chrzestny 3) Fight Club 4) Requiem dla snu 5) Chłopcy z Ferajny 6) Taksówkarz 7) Matrix 8) Truman Show 9) Leon Zawodowiec 10) Zakochany bez pamięci
Imię: Monika
Wysłany: 2007-03-10, 18:21
Mela0607 napisał/a:
ech mi film "Zapach kobiety" nie odpowiadał i przynudzał
A moje odczucia były wręcz przeciwne. Nie nudziłam się ani chwile.
Bardzo lubię Ala Pacino. Ma w sobie to coś, potrafi przciągać i świetnie ukazuje swoje postaci. Najbardziej cenię go za "Zapach kobiety" i " Adwokata diabła" ma na swoim koncie wiele bardzo dobrych ról. Chyba każdy słyszał o tym aktorze.
Al Pacino, Al Pacino... Przecież samo nazwisko jest 'wielkie'. Nie będę opisywać za co go lubię, bo lubię go za to, że jest I że to on jest przykładem dla innych, młodych aktorów. I dobrze. Może doczekamy się jakiegoś następcy...
_________________ "Życie - najbardziej zdumiewająca bajka"
Aktor stworzony według mnie do grania w filmach gangsterskich. Po obejrzeniu "Ojca chrzestnego" chyba prawie każdy się ze mną zgodzi. Ogólnie jako aktor nie jest to może człowiek jakoś niezwykle utalentowany, jest po prostu dobry. Na pewno widziałem wiele innych, lepszych aktorów niż on. Jednak jeżeli chodzi o kino gangsterskie jest on na pierwszym miejscu, nawet jak się na niego spojrzy, to już widać, że wygląda on jak boss jakiejś znaczącej rodziny gangsterskiej.
Imię: Monika
Wysłany: 2010-07-07, 16:43
Ojciec chrzestny, Pieskie popołudnie, Człowiek z blizną, Adwokat diabła, Zapach Kobiety, Życie Carlita, Gorączka, Donnie Brasco. Dla mnie Al Pacino zawsze będzie nie tylko dobrym aktorem ale jednym z najlepszych.