Imię: Iza
Wysłany: 2008-01-29, 23:09 Elizabeth: Złoty wiek Opis: Zagoniły się w szaleństwie myśli złożone, marzenia bezsenne.
Info o filmie:
reżyseria: Shekhar Kapur
scenariusz: Michael Hirst, William Nicholson
zdjęcia: Remi Adefarasin
muzyka: Craig Armstrong, A.R. Rahman
produkcja: Francja, Niemcy, Wielka Brytania
data premiery: 11.01.2008 (Polska), 09.09.2007 (Świat)
obsada: Cate Blanchett, Clive Owen, Geoffrey Rush, Abbie Cornish, Jordi Mollà
Fabuła: Film „Elizabeth: Złoty wiek” opowiada przejmująca historię osadzoną w realiach epoki elżbietańskiej… historię kobiety, która dla sprawy kraju gotowa była poświęcić własną miłość, kobiety prowadzącej krucjatę przeciwko wrogom Anglii, która z czasem zdobyła sobie miano ukochanej ikony zachodniego świata.
(źródło: stopklatka.pl)
Film wywarł na mnie duże wrażenie. Fabuła została przedstawiona w bardzo interesujący sposób, akcja płynęła w odpowiednim tempie, a kosiumy i scenografia były świetne.
Cate Blanchett pokazała wielką klasę, uważam, że wypadła rewelacyjnie.
Nie mam żadnych zastrzeżeń do reszty aktorów, scen czy czegokolwiek innego. Może na początku byłam nieco skołowana, co i jak, ale to pewnie wina mojego nieobeznania w historii...
Gorąco polecam!
Wysłany: 2009-04-21, 18:15
Opis: After all, tomorrow is a new day.
Dobry film. Warto obejrzeć. Cate Blanchet bardzo mi się podobała w roli Elżbiety. Fantastyczna scenografia. Podobała mi się również praca kamerą, może nie nadzwyczajna, ale dobra.
Warto obejrzeć ten film. Momentami może trochę się przeciąga, ale jeśli ktoś lubi historię, dramaty kostiumowe - to znajdzie coś dla siebie.