Amerykański serial telewizyjny, wyprodukowany i nadawany przez telewizję ABC od 2005 roku. Jest mieszanką dramatu, komedii i filmu obyczajowego.
Opowiada o życiu zawodowym i prywatnym grupy młodych lekarzy, pracujących na oddziale chirurgii w jednym ze szpitali w Seattle. Mimo nieustannego boju o ciekawe przypadki medyczne i miejsce przy stole operacyjnym w charakterze asysty potrafią nawiązać między sobą znajomości, a nawet przyjaźnie. Razem przeżywają sukcesy i porażki, nie tylko zawodowe. Dodatkowo każdy z bohaterów ma swoje tajemnice, które ujawniają się z czasem. Główną postacią jest dr Meredith Grey (Ellen Pompeo). Nazwa serialu jest aluzją do jej nazwiska oraz podręcznika do anatomii Gray's Anatomy. Tytuł każdego odcinka pochodzi od nazwy utworu muzycznego (podobnie jak w innym serialu stacji ABC Gotowe na wszystko)
żródło: wikipedia.pl
A tak ode mnie (Dziwie się, że nikt wcześniej nie wspomiało tym serialu^^ xD)
Jeden z lepszych seriali, które kiedykolwiek oglądałam, także polecam każdemu Można się dużo dowiedzieć i poprawić sobie humor
Tak, ja też lubię ten serial. Z powodu fabuły, ale również dlatego, że czasem są ciekawe przypadki operacyjne (patrz facet z bomba w ciele). To jeden z tych seriali, który mnie wciągnął
_________________ "Życie - najbardziej zdumiewająca bajka"
ble, Nawiązując do Twojej wypowiedzi: Są seriale, przy których wciąż spoglądam na zegarek, a są takie, przy których zapominam o bożym świecie xD - tacy sa chirurdzy
Imię: Monika
Wysłany: 2007-08-08, 21:41
A ja myślałam, że nikt na forum nie ogląda chirurgów. Oglądałam pierwszą serię i kawałek drugiej, później Polsat przeniósł serial na późniejszą godzinę, zdenerwowałam się i resztę oglądałam już nie na Polsacie. Ale czasami oglądam i teraz akurat emitują bardzo fajne odcinki, końcówkę 2 sezonu bodajże. Twórcom bardzo dobrze wyszło połączenie dramatu z komedią.
... I zawsze żałuję, że to znowu koniec i muszę czekać cały długi tydzień na następny odcinek
Ja też Po prawdzie to pożyczyłam od koleżanki serie 2 i 3, bo w TV to się zdecydować nie mogą. Najpierw była 1 seria, potem przerwali, a po pół roku puścili od nowa 1 i teraz jest 2, a we wrześniu w stanach będzie już 4=/.
Zapraszam na forum tematyczne http://greysanatomy.fora.pl/
[ Dodano: 2007-09-18, 21:52 ]
Dla zainteresowanych - 27.09 na ABC rusza czwarta seria 'Chirurgów' a 'Private Practice' (z byłą aktorką GA Kate Walsh) na ABC już 26.09. To mi się podoba
_________________ "Życie - najbardziej zdumiewająca bajka"