Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Oparte na prawdziwej historii
Autor Wiadomość
BlackDog 
Tyler Durden

Imię: Mateusz
Wysłany: 2006-12-03, 12:01   Oparte na prawdziwej historii
   Opis: Is mocking bird my lullabies?

Jest bardzo dużo filmów opartych na prawdziwych historiach. Chociażby ten wielki, monumentalny "Titanic" Camerona, który IMO nie jest dobrym obrazem. Jednym z moich ulubionych filmów, którego fabuła jest oparta na prawdziwej historii jest "Złap mnie jeśli potrafisz". A jak to jest u Was?

Aquariia 
Tyler Durden

Imię: Monika
Wysłany: 2007-02-11, 21:13   

Jeżeli chodzi o Titanica to popieram również mi się podobał, ale najbardziej te momenty kiedy nie było Winslet i Di Caprio. Z tego co czytałam o Titanicu, Cameron bardzo rzetelnie przedstawił tą tragedię. Nad "Złap mnie jeśli potrafisz" nigdy się nie zastanawiałam, ale rzeczywiście ciekawie przedstawiona biografia. Oprócz tego bardzo mi się podobał Blow - opowiada historię Georga Jung'a. No i jeszcze "Amadeusz".

Rubenos 
Darth Vader

Imię: Robert
Nazwisko: Horszczaruk
Wysłany: 2007-02-12, 00:52   

Blech nie znoszę "Titanica". Zawsze gdy słyszę, że mają puszczać w telewizji, pojawia się u mnie lekki odruch wymiotny. ;) Jak dla mnie jest to napuszone romansidło, na które spokojnie można brać poduszkę. Nie dosyć, że jest nudny, to ponadto grają aktorzy za którymi zdecydowanie nie przepadam. Nie widziałem najnowszych filmów z DiCarpiem i dopuki ich nie zobaczę raczej nie zmieni się moja ocena względem niego tj. laluś. :P

skiszony 
Indiana Jones

Imię: Filip
Wysłany: 2007-02-12, 08:42   
   Opis: zaprawdę powiadam wam...

Czekając na Joe! świetny film.
top 10 1)Pulp fiction 2)Oldboy 3)Matrix 4)Scarface 5)Fight club 6)25. godzina 7)Sin city 8)Gangi Nowego Jorku 9)Adaptacja 10)Być jak John Malkovich 10)Zakochany bez pamięci 10)Ojciec chrzestny itd. :P

Mela0607 
Agent Smith

Imię: Sabina
Wysłany: 2007-02-12, 08:54   

Filmy oparte na faktach wydają mi się zbytnio przesadzone, albo bynajmniej tak jak być nie powinny, ja nie przepadam za tym, mowa tu o Titanicu, który mnie również dobija, jak byłam mała to oglądałam to na okrągło i już mi się to zbrzydło, no i Mr. Leo, którego nie bardzo lubię jak i jego filmowej partnerki Winslet...

Odpowiedz do tematu