Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Odwróceni
Autor Wiadomość
Solar 
Indiana Jones

Imię: Robert
Nazwisko: Szymczak
Wysłany: 2007-04-21, 14:56   Odwróceni

http://www.odwroceni.onet.pl/ napisał:
Cytat:
Odwrócony to ktoś, kto przystaje na współpracę z wrogiem w zamian za pewne korzyści. Może to być przestępca, który współpracuje z policją, jak również policjant, który dostarcza tajnych informacji gangsterom. Niezależnie, czy odwróconym jest stróż prawa, czy też bandyta zawsze jest to niebezpieczna gra, w której stawką jest życie!
Akcja „Odwróconych” rozgrywa się zarówno w Polsce jak i za granicą. Głównym miejscem ścierania się tych dwóch światów jest jednak Warszawa. Miasto staje się swoistym polem bitwy, świadkiem walki policji z mafią.

Głównymi bohaterami „Odwróconych” są Paweł Sikora (Artur Żmijewski), doświadczony policjant z Centralnego Biura Śledczego oraz Blacha – Jan Blachowski (Robert Więckiewicz), gangster z najmocniejszej grupy przestępczej w Polsce. Osią serialu jest skomplikowana i niezwykle ryzykowna gra, jaka toczy się między jednym a drugim. Policjant próbuje przeciągnąć gangstera na stronę prawa. Gangster chce skorumpować policjanta. Ci dwaj mężczyźni stoją po przeciwnych stronach barykady, ale wiele ich łączy. To, czym się zajmują, niszczy ich rodziny. Obaj mają wspaniałe żony i obaj bardzo kochają swoje dzieci, ich życie dalekie jest jednak od ideału. W pojedynkę muszą zmagać się z niechęcią swoich środowisk i własną słabością. Obaj są rozdarci. Blacha pomiędzy miłością i troską o rodzinę, a lojalnością wobec grupy, z której się wywodzi. Sikora z kolei miedzy pacą a domem, dla którego ma zawsze za mało czasu. Desperacko próbuje być jednocześnie dobrym mężem i ojcem, oraz dobrym policjantem. Sikora i Blacha mają swoje zasady, których – wydaje się – nigdy nie złamią.
A jednak życie pisze dla nich swój scenariusz, w którym dla dobra wyższego, niektóre z zasad trzeba będzie złamać! Obok napięcia i ciągłej walki o przewagę, tworzy się stopniowo między nimi nić porozumienia.

„Odwróceni” to nie tylko bezwzględny świat przestępczy i stawiająca mu czoła policja.
To serial o mafii, w którym oprócz trzymających w napięciu wątków sensacyjnych, wnikliwe przedstawiono tło obyczajowe. Zabójstwa, wymuszenia, napady, spektakularne aresztowania – wszystko to znamy z doniesień mediów. „Odwróceni” wchodzą głębiej. Bohaterowie serialu to więcej niż postacie z pierwszych stron gazet. To ludzie z krwi i kości, którzy kochają, nienawidzą i żyją w ciągłym strachu o siebie i swoich najbliższych. Obserwujemy dramaty ludzi uwikłanych w gangsterskie porachunki, łzy po stracie bliskich i ciągłą walkę o zapewnienie bezpieczeństwa swojej rodzinie. W przedstawionym w serialu męskim świecie mafii, funkcjonują także kobiety. W tle niebezpiecznych rozgrywek pojawiają się żony i dzieci gangsterów oraz policjantów. Ich postawa wobec sytuacji, w której się znajdują bywa czasem skrajnie różna. Niektóre, jak żona Blachy – Mira, nie godzą się na takie życie i walczą, o siebie i swoją rodzinę. Innym powiew luksusu rozwiewa wątpliwości. Każda z nich na własny sposób próbuje się uporać ze strachem o najbliższych, a czasem ich nagłą stratą… Bywa, że działają z drugiego planu, ale ich dobrze przemyślane decyzje „odwracają” bieg wydarzeń.

„Odwróceni” to fabularne kino sensacyjne inspirowane prawdziwymi wydarzeniami. W serialu występują gwiazdy polskiej kinematografii: Artur Żmijewski, Robert Więckiewicz, Małgorzata Foremniak, Anna Radwan, Danuta Stenka, Anna Dymna, Krzysztof Globisz, Szymon Bobrowski, Andrzej Grabowski, Marian Dziędziel, Andrzej Zieliński i inni.

"Odwróceni" to serial będący prequelem filmu "Świadek Koronny", który niedawno mieliśmy okazję obejrzeć w kinach. Co prawda filmu nie oglądałem, ale serial naprawdę mi się podoba. Jest naprawdę nieźle zrobiony (bardzo na hollywódzką modłę), scenariusz mimo pewnych nielogiczności jest strawny, a i aktorstwo (o dziwo!) całkiem dobre. Nie jest to może super-genialna rzecz ale jako relaksator po całym tygodniu pracy (jest emitowany w piątek o 20.00 na TVN'ie) sprawuje się nieźle. ;) Ja oglądam i póki co nie mam zamiaru przestać.

Issa 
Tyler Durden

Imię: Iza
Wysłany: 2007-04-22, 12:24   
   Opis: Zagoniły się w szaleństwie myśli złożone, marzenia bezsenne.

Oglądałam całe dwa pierwsze odcinki, potem coś mi wypadało. Również uważam, że serial jest całkiem fajny, przyjemnie się go ogląda. Dla mnie jest to takie dopełnienie do filmu, który oglądałam.
Aktorstwo jest rzeczywiście dobre, szczególnie, że występuje plejada polskich gwiazd. To już przyciąga i podciąga film w górę.
Pozdrawiam.

Azgaroth 
Tyler Durden

Wysłany: 2007-04-22, 18:37   

Issa napisał/a:
występuje plejada polskich gwiazd.

Chyba gwiazdeczek :P

Mela0607 
Agent Smith

Imię: Sabina
Wysłany: 2007-07-06, 13:17   

Niestety tylko plusem tego filmu jest to, że występuje tam parę dobrych aktorów m.in. Wieckiewicz mój ulubieniec w "Świadku koronnym" był świetny. A jeśli chodzi o serial to kolejna szmira polskich producentów, mimo iz był predzej niż "Świadek koronny" to ja już mam tego serdecznie dosyć, dobija mnie fakt, że polacy nie mają co wymyślać i kombinują jakieś nowe seriale, czy filmy bezużyteczne, gdyby sie nad tym bardziej zastanowili w ogóle nad całością jakiegoś fajnego kina akcji chodzi mi tu o film to by może wypadł całkiem świetnie jeśli brać pod uwagę obsadę z "Odwróconych". "Świadek koronny" był całkiem dobry, ale jednak to nie jest to czego ja oczekuję...

Odpowiedz do tematu