Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
W pogoni za szczęściem
Autor Wiadomość
blue berry 
Tyler Durden

Imię: Dominika
Wysłany: 2007-06-22, 22:27   W pogoni za szczęściem
   Opis: After all, tomorrow is a new day.

Cytat:

Info o filmie:
reżyseria: Gabriele Muccino
scenariusz: Steve Conrad
zdjęcia: Phedon Papamichael
muzyka: Andrea Guerra
gatunek: dramat obyczajowy, biograficzny
data premiery: 2007-02-09 (Polska) , 2006-12-15 (Świat)
obsada: Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton

Fabuła:
Historia Chrisa Gardnera (Will Smith), człowieka inteligentnego i utalentowanego, który zarabia na życie sprzedając wyposażenie medyczne. Nie jest to zajęcie ani wdzięczne, ani dobrze płatne. Ambitny Chris próbuje więc dostać się na staż w renomowanym biurze maklerskim i udaje mu się w tym wyścigu pokonać wielu znacznie lepiej wykształconych konkurentów. Nauka zajmuje Chrisowi wiele czasu, co odbija się na jego pracy, a tym samym i finansach. Dla niego i dla jego ukochanego, pięcioletniego synka, nadchodzą bardzo cięzkie dni; noclegi w schroniskach i na przystankach stają się codziennością. Ale mimo trudności Chris nie pozwala, by cokolwiek stanęło mu na drodze do lepszego życia i szczęścia.
Film oparty na faktach.
(żródło: filmweb.pl)

Dzisiaj obejrzałam i jestem pod wrażeniem. Fenomen to nie jest, ale film bardzo godny uwagi. Mimo iż mamy do czynienia z typowym dramatem obyczajowym, nie ma w nim ani krzty z jakiegoś wyciskacza łez, co świadczy na plus akurat. Film jest bardzo ciepły i pełen optymizmu, chociaż mówi o historii trudnej. Historia jest opowiedziana z ogromną prostotą. Akcja rozwija się powoli, ale ja śledziłam ją z wielkim zainteresowaniem. Szczególnie podobał mi się moment, kiedy Chris zmiażdżył marzenia swojego syna dotyczące koszykówki, a później cały błąd naprawił mówiąc: "Nigdy nie daj sobie wmówić, że nie możesz czegoś zrobić. Nawet gdybyś usłyszał to ode mnie". Oceniam 8/10

yrek 
Tyler Durden

Wysłany: 2008-08-06, 10:44   

Tak film prosty i nienadzwyczajny... ale czy to swiadczy na jego plus? Czytalem juz inne pozytywne opinie na jego temat dlatego spodziewałem się czegos lepszego. Fakt że jest to dramat biograficzny czynie go innym od mnóstwa tego typu filmów. Ale to jedyna inność. Historia znana i przewidywalna jedyny plus że wydarzyła się na prawdę. 6/10

ble 
Tyler Durden

Imię: Agnieszka
Wysłany: 2008-08-12, 23:39   

Film mi się podobał, a scena na dworcu w toalecie - miażdżąca.

Zuzka-14 
Vincent Vega

Imię: Zuzanna
Wysłany: 2008-09-01, 16:40   

Film bardzo mi sie podobał.Nie pamiętam kiedy ostatnio popłakałam sie na filmie a na tym mi sie udało...na scenie w toalecie na dworcu.

Odpowiedz do tematu