Imię: Iza
Wysłany: 2006-08-03, 14:37 Gladiator - Soundtrack Opis: Zagoniły się w szaleństwie myśli złożone, marzenia bezsenne.
Cudny sundtrack, po prostu cudowny. Jest to pierwsza muzyka z filmu, jaką posiadam i naprawdę mi się podoba. Świetnie się słucha przy nauce (sprawdzałam przy wkuwaniu do sprawdzianu z biologii) czy odrabianiu zadań domowych. A szczególnie podoba mi się końcówka, z wokalem. Cudowna piosenka o tytule Now we are free.
Polecam i czekam na wasze komentarze.
Jeżeli muszę dopisać informacje o autorze i tak dalej, to daj mi znać, Dusqmad.
Wiek: 24 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 173 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2006-08-04, 21:51
Genialny soundtrack, najbardziej podoba mi się mnogość świetnie dopasowanych do siebie instrumentów. Bez tej muzyki film tracił by na swojej wartości. W wielu momentach jest bardzo patetyczna, ale ta wyniosłość na szczęście nie ma w sobie ani grama kiczu. Pozostaje tylko słuchać i tonąć w zachwycie
Wysłany: 2007-02-24, 14:17
Opis: After all, tomorrow is a new day.
Również posiadam Genialna Lisa Gerrard z "Now we are free". Lisa Gerrard pracowała jeszcze przy filmie "Człowiek w ogniu" i także się spisała. Wracając do "Gladiatora" jeden z najlepszych soundtracków
Dzięki temu filmowi zwróciłam uwagę na muzykę filmową co od tego czasu mi się nie zdarzało, ale teraz słucham uważnie jak oglądam film i również oceniam, macie rację nie mam soundrack'a, ale przerabiałam kilkia piosenek z tego filmu i są piękne... hehe ta muzyka nas uwodzi do tego iż byśmy mieli ją słuchać na okrągło i to mi się w niej podoba
Wysłany: 2007-05-15, 16:41
Opis: After all, tomorrow is a new day.
Nie... "Now we are free" wykonuje właśnie Lisa Gerrard. Na początku też myślałam, że to Enya Pani Gerrard to przyjaciółka braci Scottów. Nawet u Tony'ego śpiewała (Man on fire)
oczywiście soundtrack genialny, ale czego można się było spodziewać po Hansie Zimmerze . W kilku momentach filmu to muzyka zwróciła całą moją uwagę, a reszta to był tylko dodatek upiększający całość. Zupełnie inaczej niż być powinno Ale dla mnie idealnie.
_________________ "Życie - najbardziej zdumiewająca bajka"
Wysłany: 2007-05-16, 22:48
Opis: Chcesz poczuć, że żyjesz? Zabij się. J>K
blue berry napisał/a:
Nie... "Now we are free" wykonuje właśnie Lisa Gerrard. Na początku też myślałam, że to Enya Pani Gerrard to przyjaciółka braci Scottów. Nawet u Tony'ego śpiewała (Man on fire)