Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | PRZYŁĄCZONE ZOSTAŁO DO NAS FORUM.LOST.ORG.PL Dowiedz się więcej TUTAJ

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
POSZUKUJESZ FILMU, KTÓREGO TYTUŁU NIE PAMIĘTASZ? Napisz o nim TUTAJ

POTRZEBUJESZ FILMOWEJ POMOCY? SZUKASZ FILMÓW O KONKRETNEJ TEMATYCE? Załóż temat w TYM DZIALE

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Czerwony Kapturek - prawdziwa historia
Autor Wiadomość
Necron
[Usunięty]

Wysłany: 2006-08-03, 13:15   Czerwony Kapturek - prawdziwa historia

Cytat:

Info o filmie:
reżyseria: Cory Edwards
scenariusz: Cory Edwards, Todd Edwards
muzyka: Kristin Wilkinson,
gatunek: Animacja, Familijny, Komedia
produkcja: USA
data premiery: 2006-03-03 (Polska) , 2005-12-25 (Świat)
obsada: James Belushi, Anne Hathaway, Xzibit, Chief Grizzly, Preston Stutzman, Glenn Close

Fabuła:
Wszystkim się wydaje, że doskonale znają bajkę o Czerwonym Kapturku. Ale czy znamy prawdziwą wersję tej bajki? A może przez całe dzieciństwo byliśmy wprowadzani w błąd. Nawet w znanej wszystkim historii tkwią detale, których nie dostrzeże się na pierwszy rzut oka. W tym przypadku, zaczynamy opowieść od końca. Futrzany glina ze zwierzęcego świata prowadzi dochodzenie w sprawie zakłócenia porządku w chatce babci. Uczestnikami zdarzenia są czerwony kapturek, wilk i drwal z siekierą. Zarzuty są poważne: zakłócenie spokoju, zamiar zjedzenia babci oraz posiadanie siekiery bez pozwolenia. Wkrótce poznamy wersję dramatycznych wydarzeń w domku babci opowiedzianą przez wilka, kapturka, babcię i drwala. Okaże się, że każdy ma jakiś sekret.. wilk jako reporter szukający sensacji, babcia prowadząca podwójne życie, drwal marzący o karierze aktorskiej... Tej film obnaży prawdę o Czerwonym Kapturku. (żródło: filmweb.pl)

sylwu$ 
Mad Max

Wysłany: 2006-08-03, 16:24   
   Opis: -=Myslovitz=-

O, to był odlot! Niesamowita wyobraźnia reżysera sprawiła, że śmiałam się bardziej niż na innych tego typu komediach!

Shakal 
Vincent Vega

Imię: Michał
Wysłany: 2006-08-03, 23:04   

Ja również się nieźle bawiłem przy tej bajce. Czułem jakbym oglądał jakiś film z udziałem Herkulesa Poirot (vide Morderstwo w Orient Expressie)

witch 
Vincent Vega

Imię: Justyna
Wysłany: 2006-11-27, 18:50   

Mi nie spodobał się specjalnie.To co najlepsze dali do reklamy :-(

Scourge33 
Indiana Jones

Imię: Karol
Wysłany: 2007-01-25, 14:29   
   Opis: "W ciągu całego życia człowiek nie tyle jest, ile stwarza siebie."

Bardzo fajna bajka, tylko widać że powstała na fali popularności m.in. Shreka. Rownież motyw z Wiewiórą i kofeinką pojawił się już wcześniej. Pomijając te małe błędy zabawa była przednia, postacie barwne, dialogi w polskiej wersji jak zwykle spoko...

Gabriel 
Indiana Jones

Wysłany: 2007-01-31, 16:44   

Beznadziejne.... jedyna scena która mi się podobała to jak żółw mówi "biegnij" i tyle śmiechu... reszte przebalansowałam na linii snu, a rzeczywistości...

1/10 (tylko za tą scenę)

Mela0607 
Agent Smith

Imię: Sabina
Wysłany: 2007-02-10, 22:32   

A mi tam się podobał, a czego się nie spodziewałam, ponieważ tylko czytałam iż ten film nie nadaje się do polecenia itd. a ja jednak jestem innego zdania, nieźle się można zabawić, najbardziej podobała mi się historyjka wilka i tej jego wiewióreczki - ona była najlepsza (jak to bywa z wiewiórami w bajkach)
Ostatnio zmieniony przez Mela0607 2007-11-21, 19:22, w całości zmieniany 1 raz  

Ocky 
Indiana Jones

Imię: Ania
Wysłany: 2007-02-14, 23:09   
   Opis: homo studentus

Czytalam,bodaj w Przekroju tudziez innym Duzym Formacie,dosc dlugi artykul o tym,jak sie manipuluje i wypacza bajki, odziera z tego,co bylo w nich najfajniejsze. Czerwony Kapturek wymieniany byl jako jeden z wyjatkow. I musze przyznac,ze chociaz film widzialam 3 razy,z czego 2 w kinie,to za kazdym razem ze smiechyu az popcorn rozsypywalam. Adam Ferency jako Zaba to mi sie po nocach sni.

http://mow-mi-barbi.ownlog.com
http://zobaczysz.digart.pl

iskierka 
Mad Max

Wysłany: 2007-03-08, 01:11   

z tego filmu to jedynie muzyka i piosenki mi sie podobaly w wersji angielskiej, nudny jest jak flaki z olejem

kulturalny typ 
Forrest Gump

Imię: Tomasz
Nazwisko: K.
Wysłany: 2008-06-30, 11:13   

Widziałem ten film u kumpla, mielismy sobie zobaczyć coś ciekawego ze znajomymi i w ciemno dali to. Żenada, po 10 minutach oglądania wszystkich ogarnęła konsternacja.

Żabka 
Vincent Vega

Wysłany: 2009-11-10, 20:47   

Ja uwielbiam ten film :-) bardzo podoba mi się w tym filmie to,że często wyśmiewają się z policjantów,którzy w tej bajce nic nie robią oprócz jeedzenia pączków. Sympatycznie opowiedziana historia i jak stworzone śledztwo...Któż by przypuszczał,że ciasteczka mogą odgrywac tak istotną rolę w naszym życiu? ;-)

Odpowiedz do tematu