Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | PRZYŁĄCZONE ZOSTAŁO DO NAS FORUM.LOST.ORG.PL Dowiedz się więcej TUTAJ

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
POSZUKUJESZ FILMU, KTÓREGO TYTUŁU NIE PAMIĘTASZ? Napisz o nim TUTAJ

POTRZEBUJESZ FILMOWEJ POMOCY? SZUKASZ FILMÓW O KONKRETNEJ TEMATYCE? Załóż temat w TYM DZIALE

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ciekawostki
Autor Wiadomość
Dusqmad 
Administrator

Imię: Michał
Wysłany: 2006-08-02, 10:46   Ciekawostki
   Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy

Współproducent filmu "Nieustraszeni pogromcy wampirów", Ben Kadish, zaniepokojony sceną, w której Sharon Tate ukazuje się naga w kąpieli, napisał do Polańskiego notkę: Było by z mojej strony nieuczciwe, gdybym nie zwrócił Pańskiej uwagi na fakt, że w owej scenie Sharon Tate wydaje się mieć malutki wąsik. Prawdopodobnie będzie chciał Pan powtórzyć to ujęcie". Zdenerwowanyreżyser odpowiedział producentowi: " Pański niepokój jeszcze wzrośnie, kiedy dowie się Pan, że w dodatku urósł jej kutas"

Fejna 
Vincent Vega

Wysłany: 2006-09-30, 13:10   

K-pax
Cytat:
Okulary przeciwsłoneczne, które nosił w fimie Prot (Kevin Spacey) zostały pożyczone od wokalisty grupy U2 - Bono (*z zastrzeżeniem, iż muszą być oddane natychmiast po ukończeniu zdjęć).

Cytat:
Historia ma miejsce w Nowym Jorku, jednakże w jednej scenie przez okno biura widać Hotel Bonaventure Westin, który znajduje się w Los Angeles.

Cytat:
W roli Prota największego poświęcenia wymagała od Kevina Spacey'ego scena z jedzeniem banana wraz ze skórką: "Jako, że kręciliśmy bez żadnych przerw, wiedziałem, że przy każdym dublu będę go musiał zjadać w całości od nowa. Nie powiem, ile bananów musiałem pochłonąć podczas kręcenia tej jednej sceny. Nie był to jeden i nie było to dziesięć. Prawdziwy koszmar" - wspominał ze śmiechem Spacey.

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2006-10-06, 21:08   

Oryginalny scenariusz do "Poszukiwaczy Zaginionej Arki" zawieral opis dlugiej walki pomiedzy człowiekiem z mieczem a Indym (Indiana walczyl tylko z pomoca bata). Harrison Ford dostal w tym czasie biegunki i zapytal czy nie mozna by tej sceny skrócić. Spielberg powiedzial, ze jedyny pomysl jaki mu sie nasuwa, to że Indy powinien wyjać pistolet i po prostu go zastrzelić. Cala ekipa sie śmiala i tak zostalo to sfilmowane.

Fejna 
Vincent Vega

Wysłany: 2006-10-08, 15:42   

Córka prezydenta [First daugter, 2004]

Cytat:
Wszystkie suknie balowe na potrzeby filmu dla Katie Holmes zaprojektowała Vera Wang. Cena detaliczna (jednej) sukni tej projektantki wynosi średnio 10 tys. dolarów.

Cytat:
Zdjęcia kręcono w USA w Kaliforni (w Los Angeles, Orange, Santa Clarita i Santa Monica).

Cytat:
Budżet filmu wynosi $30,000,000.

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2006-10-08, 20:30   

W niemieckim wydaniu wideo "Od zmierzchu do świtu" został wycięty fragment przed początkowymi napisami. Poza tym zrezygnowano też z tych najbardziej krwawych scen w barze "Twity Twister", ale to nic - W Irlandii film aż do 2000 roku był zakazany!

JC 
Forrest Gump

Imię: Jerzy
Nazwisko: Chrul
Wysłany: 2006-11-15, 03:59   

1. Kręcąć "Escape from NY" J. Carpenter chciał by w filmie była sekwencja gdy nad kolonią przelataje helikopter a piloci oglądają komputerową siatkę miasta na monitorze w kabinie. Tyle że w tamtych czasach stworzenie takiej siatki kosztowałoby więcej niż wynosił budżet filmu. Co zrobiono? Zbudowano mini makietę miasta, pomalowano na czarno a wszystkie krawędzie oklejono nitką pomalowaną na zielony fluoroscencyjny kolor. Kręcona w ciemościach makieta była niewidoczna natomiast nić doskonale, a nitka jest skręcona więc wyglądało to idealnie jak komputerowe punkty.

2. Gdy WB kręciło Conana Barbarzyńcę został podpisany kontrakt z firmą Matel na produkcję zabawek i figurek na licencji filmowej. Jednakże gdy zostały przeprowadzone pierwsze pokazy fragmentów które zostały nakręcone firma MATEL przeraziła sie nie na żarty. Sceny nakręcone przez J. Millusa były mroczne, brutalne - zdecydowanie nie przezaczone dla młodszej widowni; a magazyny były zawalone wyprodukowanymi figurkami... I wtedy ktoś wpadł na genialny pomysł.... Tak narodził się He-Man

witch 
Vincent Vega

Imię: Justyna
Wysłany: 2006-11-27, 19:07   

Na planie Harrego Pottera kazano odtwórcom głównych ról napisać wypracowanie o postaci którą grają.Daniel jeszcze tego samego dnia przyniósł kartke.Następnego dnia Emma przyniosła 7 stron, a Rupert bronił się że on tylko tu gra, i nie będzie niczego pisał.Dobrze dobrani aktorzy ;-) [/i]

iskierka 
Mad Max

Wysłany: 2007-03-08, 23:48   sztuczka z pileczka

przechwytywalam ostatnio zdjecia z filmu "ludzkie dzieci", i to udalo mi sie uchwycic:

jeszcze jedna sztuczka komputerowa, spojrzcie na srodkowe zdjecie pomiedzy nimi powinna byc lecaca pileczka, ktora ona lapie, a jej nie ma :)

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2007-03-30, 19:27   

Gdy kręcono zdjęcia do "Fight Clubu" ekipa hałasując naraziła się jakiemuś gościowi, który zemścił się rzucając 40 uncjową butelką piwa w Jeffa Cronewetha.

Kirk 
Indiana Jones

Wysłany: 2007-04-04, 17:18   

Klutowe słowa Jacka Torrance'a z Lśnienia - "Here's Johnny" nie były umieszczonw w scenariuszu. Są wynikiem improwizacji Nicholsona.

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2007-04-05, 20:11   

Podobnie jak słynna odpowiedź Forda na słowa "Kocham Cię" ESB - "Wiem" ;)

Ocky 
Indiana Jones

Imię: Ania
Wysłany: 2007-04-08, 18:17   
   Opis: homo studentus

Kiedy krecono The Wall, a dokladnie fragment przy One of My Turns Geldof jako Pink rzuca w mloda groopie stolem. Jeden problem: byl to efekt jego silnego wczucia sie w role, nie uwzgledniony w scenariuszu, wiec dziewczyna ledwo uciekla przed nadlatujacym meblem :)

http://mow-mi-barbi.ownlog.com
http://zobaczysz.digart.pl

KeniG 
Indiana Jones

Imię: Marek
Wysłany: 2007-04-10, 20:35   

Madona przed tym jak stała sie sławna na cały świat bardzo starała się o role w jakimś filmie wtrwurni Troma ale nie została przyjęta bo szefowie Tromy uznali że nawet jak na filmy Tromy gra Madonny jest beznadziejna. Kolejny dowód na to że z Madonny to żadna aktorka.

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2007-05-07, 17:40   

Pod tym linkiem możecie zapoznać się listą zegarków użytych w różnych filmach:
http://members.optushome....ml#Movie%20List

Odpowiedz do tematu