Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Książka o kręceniu amatorskiego kina
Autor Wiadomość
potus 
Forrest Gump

Wysłany: 2009-12-30, 22:33   Książka o kręceniu amatorskiego kina

Dobry wieczór!
Piszę, bo mam małą prośbę do forumowiczów.
Od jakiegoś czasu moja dziewczyna interesuje się kręceniem amatorskiego kina, posiada pożyczoną na dłuższy okres czasu kamerę i zrealizowała już kilka małych dokumentów (3-5 minut) które są całkiem ciekawe, a cała przygoda z filmem rozwija się pomyślnie, a obecnie planuje kręcenie dłuższego dokumentu, znalazla bardzo ciekawy temat i co ważna, posiada świeże na niego spojrzenie.

W związku ze zbliżającymi się świętami chciałbym kupić jej pod choinkę jakaś książkę, która pomogłaby jej w zrealizowaniu tego pomyslu. Wiem, że książka filmu nie nakręci, ale mysle ze moze pomoc. Chodzi mi o jakieś uniwersalne wydanie o technikach filmowania, rozwoju akcji czy też sposobu zestawiania scen (montażu) itp, raczej nie interesują mnie książki pt obsługa kamery czy też obsługa konkretnego programu do montażu filmów. Środki jakie posiadam to kwota do 100zł. Czy ktoś z forumowiczów będzie na tyle pomocny i poleci mi jakąś ciekawą publikację?

Z góry dziękuje :)

Dusqmad 
Administrator

Imię: Michał
Wysłany: 2010-01-28, 19:34   
   Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy

Nie siedzę w kinie amatorskim, ale książki o tej tematyce wydaje wydawnictwo Wojciech Marzec. Proponuję poszukać czegoś na ich stronie ;)

Odpowiedz do tematu