Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | PRZYŁĄCZONE ZOSTAŁO DO NAS FORUM.LOST.ORG.PL Dowiedz się więcej TUTAJ

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
POSZUKUJESZ FILMU, KTÓREGO TYTUŁU NIE PAMIĘTASZ? Napisz o nim TUTAJ

POTRZEBUJESZ FILMOWEJ POMOCY? SZUKASZ FILMÓW O KONKRETNEJ TEMATYCE? Załóż temat w TYM DZIALE

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
CSI: Kryminalne zagadki Miami
Autor Wiadomość
Dusqmad 
Administrator

Imię: Michał
Wysłany: 2007-02-10, 20:00   CSI: Kryminalne zagadki Miami
   Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy

Polsat wykreował z tego serialu (za pośrednictwem emitowanych z nadzwyczajną częstotliwością zapowiedzi) coś na miarę "Skazanego na śmierć", media też piszą w samych pozytywach, a mnie pierwszy odcinek jakoś nie przekonał do oglądnięcia kolejnych. Marni bohaterowie - na zdjęciach zapowiadali się ciekawie, szczególnie ten blondyn pod czterdziestkę wróżył postać o ciekawym charakterze, a tu kompletna porażka. Poza tym przesadzono z tempem odnajdywania dowodów, albo po prostu za mało fabuły wpleciono pomiędzy te wydarzenia. i.

Tendencyjnym byłoby zakończy wstęp słowami "Co Wy sądzicie o serialu?", więc powiem: a teraz wasza kolej :P

Miodzio 
Indiana Jones

Imię: Piotr
Wysłany: 2007-02-10, 23:39   

Serial bez wątpienia nie jest tak dobry jak "Skazany na smierć". Pierwszy odcinek raczej mnie nie powalił. "CSI: Kryminalne zagadki Miami" nie są złe, ale te niezwykle pochlebne opinie są według mnie trochę przesadzone. Można było serial zobaczyć, ale chciałbym, żeby następne odcinki były trochę lepsze.

skiszony 
Indiana Jones

Imię: Filip
Wysłany: 2007-02-11, 10:23   
   Opis: zaprawdę powiadam wam...

no, pierwszy odcinek nie miał tego "czegoś" ale i tak mam zamiar oglądać dalej. swoją drogą kiedyś na dwójce wyemitowali całą serię CSI: Las Vegas i w tamtym serialu się absolutnie zakochałem! postaci były zdecydowanie bardziej wyraziste i jakoś tak milej się oglądało. no ale nie wieszajmy psów, dopiero się rozkręci :P
top 10 1)Pulp fiction 2)Oldboy 3)Matrix 4)Scarface 5)Fight club 6)25. godzina 7)Sin city 8)Gangi Nowego Jorku 9)Adaptacja 10)Być jak John Malkovich 10)Zakochany bez pamięci 10)Ojciec chrzestny itd. :P

Mela0607 
Agent Smith

Imię: Sabina
Wysłany: 2007-02-11, 11:15   

Ja może zacznę oglądać, bo ma się tam pojawić Murray, więc zobaczę tego przystojniaka, może nie jest dobrym aktorem, ale popatrezć można :P

Aquariia 
Tyler Durden

Imię: Monika
Wysłany: 2007-02-12, 17:54   

Pierwszy odcinek raczej mi się nie podobał. Był nudny, za mało zwrotów akcji. Drugiego nie widziałam. Obsada zachęcająca ale całość nie bardzo.

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2007-02-12, 20:34   

Dziesięć minut drugiego odcinka i prosty wniosek - nie jest to coś na co warto tracić co tydzień godzinę z życiorysu. To, że serial jest wtórny i mało oryginalny jeszcze wiosny nie czyni, ale mogliby się postarać, aby inne aspekty przyciągały przed telewizor.

Nie rozumiem tego całego szumu... Już nasi "Kryminalni" to niebo a Ziemia w porównaniu z tym...

Miodzio 
Indiana Jones

Wysłany: 2007-02-13, 16:35   

Dusqmad napisał/a:

Nie rozumiem tego całego szumu... Już nasi "Kryminalni" to niebo a Ziemia w porównaniu z tym...

Tylko nie porównuj z "Kryminalnymi" tego serialu. :-) Też nie zachwycam się "Kryminalnymi zagadkami Miami", ale w porównaniu z naszymi "Kryminalnymi" uważam, że to co pokazuje Polsat po "Skazanym na śmierć" jest świetne.

Jak można zauważyć mam złe zdanie o polskich serialach kryminalnych. :-P

ble 
Tyler Durden

Imię: Agnieszka
Wysłany: 2007-02-13, 18:31   

Miodzio napisał/a:
Jak można zauważyć mam złe zdanie o polskich serialach kryminalnych.

A ja nie do końca. Większości nie oglądam, ale lubię 'Falę zbrodni'.

A jeśli chodzi o te zagadki Miami... nie widziałam i nie mam zamiaru. Reklama mnie nie zachęciła i wasze opinie tym bardziej :P

Mela0607 
Agent Smith

Imię: Sabina
Wysłany: 2007-02-13, 18:35   

Miodzio napisał/a:
Jak można zauważyć mam złe zdanie o polskich serialach kryminalnych. :-P

A co myślisz o "Oficerach", ponieważ w piątek miałam okazję zobaczyć jeden odcinek i nawet niezłe jest jak na polski serial =)

Dusqmad»Jeden temat, jeden serial. Chcecie podyskutować o "Oficerach" to w odpowiednim temacie.

Rubenos 
Agent Smith

Imię: Robert
Nazwisko: Horszczaruk
Wysłany: 2007-02-13, 18:40   

Ja oglądałem bodajże fragment "oficerów" gdzie snajper zmarnował cały magazynek a i tak nie zabił ofiary. :D Śmieszny motyw, i na tym moja znajomość z tym serialem się zakończyła.
Odnośnie "Kryminalne zagadki Miami", to muszę przyznać, że reklamówkę fajną mieli, ale o samym serialu się nie wypowiem, bo nie oglądam. :)

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2007-03-30, 19:35   

W czwartki na Polsacie mają być teraz emitowane odcinki "Kryminalnych zagadek Nowego Jorku". Ktoś może z czystym sumieniem zaświadczyć, że to porządniejszy serial? Po tych "Zagadkach Miami" mam pewne opory, by oddać mu godzinę z wieczoru.

KeniG 
Indiana Jones

Imię: Marek
Wysłany: 2007-03-30, 19:57   

Ja oglądałem wszystkie 3 seriale z tej "serii" i jak dla mnie Zagadki Nowego Jorku są lepsze od Miami.

Miodzio 
Indiana Jones

Wysłany: 2007-04-01, 22:52   

Zagadek Nowego Jorku jeszcze nie widziałem, ale w poniedziałki na Dwójce późno wieczorem wyświetlają "Kryminalne zagadki Las Vegas", więc albo oglądam, albo nagrywam i muszę przyznać, że są lepsze od Miami.
Jednak każda seria nie oferuje chyba niesamowicie szybkiej akcji i strzelanin na każdym kroku, a dochodzenie do prawdy, po ciągle nowo odkrywanych dowodach. Lepsze zakończenia i bardziej zawiłe zagadki są moim zdaniem właśnie w Las Vegas i dlatego je uważam za lepsze.
Zagadki Nowego Jorku także zobaczę. Ciekawy jestem czy też będą lepsze od Miami.

Solar 
Terminator

Imię: Robert
Nazwisko: Szymczak
Wysłany: 2007-04-21, 15:03   

Sam pomysł naprawdę fajny, a to jak przedstawił ten serial w reklamach Polsat bardzo optymistycznie nastrajało. Niestety serial okazał się nudny i nieciekawy, brak mu tego czegoś, co sprawia, że się chcę go oglądać. Niby można, ale na takiej samej zasadzie można oglądać "W11" ;)

www.amksiazki.fora.pl

Miodzio 
Indiana Jones

Wysłany: 2007-05-09, 14:29   

Solar napisał/a:
Niby można, ale na takiej samej zasadzie można oglądać "W11" ;)

Bez przesady. Podług "W11" w CSI dostajemy fajne sprawy i czasami ciekawe rozwiązania. Tak poza tym Miami może rzeczywiście wydawać się nudne, ale takie Las Vegas jest o niebo lepsze. Dzieje się więcej, bardziej skupiono się też na głównych bohaterach i ich problemach, a poza tym jest chyba najbardziej znane, bo powstało jako pierwsze, a dwa ostatnie odcinki V sezonu nakręcił sam Quentin Tarantino. V sezon leci obecnie na TVP2, więc jak ktoś jeszcze nie widział to niech obejrzy i porówna z Miami.

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2007-05-09, 20:16   

To daj znać jak będą emitowali te odcinki nakręcone przez Tarantino :)

Miodzio 
Indiana Jones

Wysłany: 2007-05-09, 20:43   

Te odcinki będą puszczane za około 6 tygodni, więc w tym czasie przypomnę o tym w temacie "Co ciekawego w TV?". :-)

blek 
Mad Max

Imię: Martyna
Wysłany: 2007-07-23, 01:46   

Zagadek Miami chyba nie miałam okazji widzieć o ile dobrze kojarzę, za dużo tego CSI sie naprodukowało teraz ;p w każdym razie Zagadki Las Vegas były świetne i miały chyba najciekawszą ekipę (z moim ulubionym chemikiem, haha) Zagadki Nowego Jorku też nie są najgorsze, ale to już nie to.

Odpowiedz do tematu