Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Radia
Autor Wiadomość
Dusqmad 
Administrator

Imię: Michał
Wysłany: 2006-08-01, 10:37   Radia
   Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy

Jakie są wasze ulubione stacje radiowe? Czy w ogóle słuchacie radia?
Ja jakiś czas temu słuchałem eX FM na 100.5 w Krakowie. Leci głównie rock i metal oraz momentami najlepsze piosenki Nirvany. Czasem zdarzają się jakieś utwory niezbyt wysokich lotów, ale ogólnie słucha się bardzo miło. Włączcie kiedyś radio i sami się przekonajcie. W chwili obecnej raczej wolę posłuchać konkretnych płyt, a radio nie towarzyszy mi zbyt często. Do stacji typu RadioZET, czy RMF też nie pałam jakąś miłością głownie dlatego, że dzień w dzień katują nas tymi samymi sprawdzonymi hitami lat 80 i 90 budząc po prostu uczucie przesytu.

BlackDog 
Tyler Durden

Imię: Mateusz
Wysłany: 2006-08-02, 18:03   
   Opis: Is mocking bird my lullabies?

Ja słuchałem audycji Mocne Nocne, w radiu BIS, ale... przyszedł nowy dyrektor i wycofał. Niestety. Pozostały mi dwie audycje do słuchania, obydwie na Trójce. A są to: MiniMax Piotra Kaczkowskiego oraz Lista Osobitsa, Piotra Metza. Leci tam głownie rock, czasami puszczany jest metal, ale to sporadycznie. A tak ogólnie to nie słucham radia.

cara 
Jack Sparrow

Wysłany: 2006-08-03, 21:36   

Popatrzcie, posłuchajcie tego: www.pandora.com
Radio nowej generacji: podajecie utwór, który lubicie, a ono po czysto matematycznej analizie puszcza podobne kawałki z niezłym opisem. Pomaga w rozeznaniu się w gatunkach, kapelkach interesujących, dokształceniu ;)

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2006-08-03, 21:59   

Bardzo dziękuję za tego linka. Nigdy bym nie przypuszczał, że coś takiego może istnieć w sieci. Czego to ludzie nie wymyślą... :)

BlackDog 
Tyler Durden

Wysłany: 2006-08-04, 11:27   

Też dziękuje za linka, właśnie słucham tegoz radia i bardzo dużo fajnych podobnych do Sigur Ros utworów wynajduje, zaraz zobaczymy co przyporzadkuje do NIN :)

EDIT

No prosze nie dość, że do NIN wybrało mi Rob Zombie, zespołu który bardzo lubi Dusq to jeszcze zobaczyłem tam jego były avatar, który jest okładką płyty :)

Issa 
Tyler Durden

Imię: Iza
Wysłany: 2006-08-05, 18:58   
   Opis: Zagoniły się w szaleństwie myśli złożone, marzenia bezsenne.

Kiedyś nie lubiłam słuchać radia, byłam jednak do tego zmuszona podczas podróży. Najgorsze były czasy, gdy w domu leciał u mnie tylko metal, a w Zetce popowe pioseneczki plus te z dawnych czasów. Krew mnie zalewała i z utęsknieniem czekałam na wyłapanie Eski, gdzie lecieli Linkini. A potem, z czasem, przestało mi tak bardzo przeszkadzać. Nigdy w domu nie słuchałam radia, a zmieniło się to, gdy w samochodzie usłyszałam piosenkę Ostrowskiej Lawa i dowiedziałam się, że radio Leliwa. No i słucham Leliwy. Jeżeli mieszkacie w województwie podkarpackim to powinniście je łapać, jest tarnobrzeskie.

Rubenos 
Darth Vader

Imię: Robert
Nazwisko: Horszczaruk
Wysłany: 2006-08-05, 20:04   

Od dłuższego czasu nie słucham typowego radia. Wolę włączyć MP3 albo odpalić radio internetowe dla graczy ;) na kanale rockowym :-)

Elanor 
Jack Sparrow

Wysłany: 2006-08-07, 12:46   

ja radia nie słucham, chyba, że w skrajnych przypadkach, kiedy nie mam dostępu do moich płyt, ani muzyki na dysku, czyli najcześciej w samochodzie, ale po prostu puszczam co leci, radio to radio, dla mnie mogłoby nie istanieć

Iwa 
Jack Sparrow

Wysłany: 2006-08-07, 15:53   
   Opis: "Słuchawki na uszach, ale nie słucham niczego. Dlaczego? Bo słucham muzyki miasta mego."

Nie lubię słuchać radia, bo nie ma tam hip-hopu, a poza tym do moich rejonów nie docierają fale Radiostacji, Eski, itp. Ale siostra zawsze włącza w naszym pokoju radio, więc jestem zmuszona słuchać RMF FM, ewentualnie suwalskiego Radia 5 (szczególnie wieczorem jak jest Radio Party albo Zadzwoń, Wybierz, Zapowiedz), ale tam przynajmniej w czasie tych audycji leci czasami normalna muzyka. Ale ogólnie to wolę MP3.

Fejna 
Vincent Vega

Wysłany: 2006-09-30, 16:24   

Mam to szczescie, ze z wylapaniem eski nie mam problemu. Muzyki slucham gdy tylko cos robie : czytam ksiazke, odrabiam lekcje ect.

R.I.P 
Jack Sparrow

Wysłany: 2006-10-06, 16:35   

fajne radio to antyradio :] 106.4 glownie rock ale i metal i blues sie znajdzie fajne dosc zresztom znane radio, polecam

susan 
Vincent Vega

Wysłany: 2007-01-06, 16:39   

ostatnio slucham programu 1,szczegolnie w weekendy,sa przepiekne audycje z muzyka filmowa,a w niedziele niezawodny i rozbawiajacy do lez ZSYP czyli Zjednoczenie Satyrykow Y Politykerow :-D

yrek 
Tyler Durden

Wysłany: 2007-01-13, 17:29   radio

Ostatnio slucham punkrockowego radia o nazwie "nupukradio" zapraszam do sluchania wszystkich fanow Blinka, Green day'a itp Adres to:
Kod:
http://www.nupunkradio.com:8080/

Chyba wszyscy wiedza jak wlaczyc jak nie to przypomne. Wlaczamy winampa naciskamy ctrl+L i wklejamy tam ten adres.

blue berry 
Tyler Durden

Imię: Dominika
Wysłany: 2007-03-19, 13:10   
   Opis: After all, tomorrow is a new day.

Ja oszalałam na punkcie Antyradia :D Jestem z nimi od początku, czyli od 2005 :) Jeżeli nie słucham płyt albo mp3 to tylko Antyradio :)

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2007-03-19, 16:29   

Dużo o tym radiu słyszałem, ale nadają niestety tylko w Warszawie i Katowicach z tego co pamiętam. Nie zwiększyli zasięgu?

blue berry 
Tyler Durden

Imię: Dominika
Wysłany: 2007-03-19, 21:43   
   Opis: After all, tomorrow is a new day.

Niestety nie, ale można posłuchać przez internet :D

iskierka 
Mad Max

Wysłany: 2007-03-19, 22:06   

slucham, spire fm, bbc1, bbc2, classic, i polskie na necie - rmf fm,radio zet

Aquariia 
Tyler Durden

Imię: Monika
Wysłany: 2007-08-06, 20:30   

Jak to w wakacje ostatnio troche słuchałam radia w samochodzie i mam wrażenie, że tam cały czas to samo leci, również tyczy się to cogodzinnych wiadomości. W miarę przypadło mi do gustu radio Roxy (czy jakoś tak) z okolic Krakowa.

ble 
Tyler Durden

Imię: Agnieszka
Wysłany: 2007-08-06, 21:14   

Radio to u mnie rzadkość, jedyną styczność mam w samochodzie, a tam przeważnie AntyRadio, a jak już go nie łapie, to te wszystkie eremefy itp :P

Mela0607 
Agent Smith

Imię: Sabina
Wysłany: 2007-08-06, 21:23   

Jeśli nie słucham muzy na kompie to słucham w radiu, nawet jak się uczę, bo jednak lepiej mi to wchodzi do mojej głowy. Ostatnio dość dużo słuchałam radyjka i ja jednak wolę 100.3 fm Radio Vanessa, nie jest tak bardzo znana jak Radio Zet czy Rmf Fm, ale jakoś na tej stacji znajdę wszystkie gatunki muzyki począwszy od rocka skończywszy na muzyce klubowej i to mi się podoba, a jak ja włączam Radio Zet to zawsze lecą jakieś spokojniejsze kawałki tak więc wolę pozostać na moim kochanym radyjku jakim jest Vannesa.

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2007-08-06, 21:47   

Trójka najlepsza jest - najciekawsza programowo i pozwala poszerzyć muzyczne horyzonty oraz poznać wiele godnych uwagi zespołów, o których nie jest głośno.

Rubenos 
Darth Vader

Imię: Robert
Nazwisko: Horszczaruk
Wysłany: 2007-08-06, 21:51   

Popieram. Co prawda zazwyczaj słucham tylko w samochodzie, ale mając do wyboru Zetkę, czy RMF, zdecydowanie wybieram Trójkę.

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2007-08-06, 22:04   

Zet, czy RMF to dla tych, którzy mają problem z obiorem, mają stopery na uszach, albo po prostu nie są wymagający. Muzyka jest praktycznie codziennie ta sama, programy żenujące, komentarze do wydarzeń irytujące i głupkowate, a Kasię Cerekwicką goni jedynie Monika Brodka. No może ta audycja Waissa (?) "Dzwonię do pani/pana..." się do czegoś nadawała, ale na krótszą metę. A jak już zaczynają walić sloganami "Najlepsza muzyka" itd. to poczucie humoru wysiada.

BlackDog 
Tyler Durden

Wysłany: 2007-08-06, 22:21   

Też tylko trójki słucham. szczególnie dwóch audycji:

"Minimax" - Niedziela - 21:00, Piątek 0:00
"Noc Muzycznych Pejzaży" - Sobota 2:00

Czasami też w środy o 2:00.

Tak, wiem że wtedy wszyscy śpią ;)

MGaździcki 
Tyler Durden

Wysłany: 2007-09-07, 21:02   

Radio VOX.FM

Czyli najlepsze kawałki z lat 60., 70. i 80.. Zaczynam zwykle około 22.00, kończę o 7.00 następnego dnia. To właśnie dzięki tej stacji poznałem Lady Pank, Bajm, Maanam, Smokie, Bee Gees'ów, Urszule i parę innych zespołów, tu tu usłyszałem po raz pierwszy "-10 w Rio", "Wieżę radości, wieżę samotnośći" czy "Korowód".

A i tak najlepsze są piątkowe i sobotnie audycje Marka Sierockiego "Przeboje nie do zdarcia" i "Gorączka sobotniej nocy". Jak mam nastrój i nic nie oglądam, to wtedy radio włączam wcześniej.

A łapię je na 102, 75, choć koło Wwy to będzie coś 106.

Odpowiedz do tematu