Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ulubione bajki (seriale animowane)
Autor Wiadomość
Issa 
Tyler Durden

Imię: Iza
Wysłany: 2006-08-14, 12:58   Ulubione bajki (seriale animowane)
   Opis: Zagoniły się w szaleństwie myśli złożone, marzenia bezsenne.

Tak jak w temacie, jakie są wasze ulubione bajki z dzieciństwa?
U mnie były to Gumisie, Witaj Franklin, Kubuś Puchatek, Olinek Okrąglinek, Pszczółka Maja (był czas, kiedy codziennie oglądałam kolejne odcinki, Maja zajmuje u mnie pierwsze miejsce), trochę Muminki i Smurfy. Jak sobie coś jeszcze przypomnę, to dopiszę.

Zapomniałam o Czarodziejkach z Księżyca. Nawet się w nie bawiłam w przedszkolu 8-)

BlackDog 
Tyler Durden

Imię: Mateusz
Wysłany: 2006-08-14, 13:06   
   Opis: Is mocking bird my lullabies?

Ja się pytam dlaczego w temacie jest z dzieciństwa? :) Bo ja nadal lubię sobie obejrzeć Gumisie, czy Smurfy. Fakt z Muminków już wyrosłem, ale te dwie wcześniej wymienione bajki sa niekiedy bardzo inteligentne i śmieszne i warto je obejrzeć ;)

Ja też lubiłem "Czarodziejkę z Księżyca" :) Ale kiedy to było... Jakieś dziesięć lat temu.

Rubenos 
Darth Vader

Imię: Robert
Nazwisko: Horszczaruk
Wysłany: 2006-08-14, 13:06   

"Gumisie". :mrgreen: Ech... duet Księciunio- Toadi po prostu wymiata! :lol: , a poza tym jest jeszcze pewien gość zwany "Johnny Bravo" :-) . Te kreskówki z przyjemnością nawet teraz mogę oglądać :-D

Issa 
Tyler Durden

Wysłany: 2006-08-14, 13:12   

Przypomniałam sobie, że kilka dni temu oglądałam Kubusia Puchatka i bardzo mi się podobało. Tata się podśmiewał, ale co tam. A do tego, że bajki są pouczające, może nie wszystkie, ale niektóre - jak najbardziej się zgadzam. Z Kubusia dowiedziałam się, że przyjęcia nie powinno się organizować z planem, bo przecież chodzi o dobrą zabawę. A i to, że mycie wcale nie jest takie złe 8-) (Tygrysek&Maleństwo).
Ostatnio zmieniony przez Issa 2006-08-14, 14:12, w całości zmieniany 1 raz  

Elanor 
Jack Sparrow

Wysłany: 2006-08-14, 13:30   

"Smurfy" przede wszytkim :D a do tego oczywiście "Kubuś Puchatek", "Pszczołka Maja", "Gumisie", za "Muminkami" nie specjalnie przepadałam :) Chyba byłam jedną z nielicznych, które nie lubily "Czarodziejek z Księżyca" :P a ztakich filmowych to "śpiąca Królewna", "101 Dalmatyńczyków", "Zakochany Kundel", "Pocachontas" i ogólnie większość bajek Disneya :) Do dzisiaj lubię sobie czasem obejrzeć dobranocke, albo włączyc jakąs kasetę z bajka ;) a co :P

kacperski 
Mad Max

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2006-08-14, 15:20   

Smurfy ruleeezz! :D Do tego jeszcze debeściarska Pszczółka Maja (Gucio najlepszy! :D ), Wszystkie bajki które kiedyś puszczał TVN/ RTL7/ TV7/ czyli debeściarski DRAGON BALL (kacperski... db fan 4 ever...) i iine anime. ; D Bajki ruleez! ; D

Dusqmad 
Administrator

Imię: Michał
Wysłany: 2006-08-14, 18:48   
   Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy

Ja tam w ogóle z tego co pamiętam niewiele bajek w dzieciństwie oglądałem. Wcześnie wchodziłem w filmowy etap. W przedszkolu kiedy opowiadałem kolegom o niskobudżetowym horrorze "Critters" dzieci myślały, że chodzi mi o "Ulicę sezamkową", później tata zabrał mnie do kina na wersję specjalną "Star Wars" i tak zaczęła się kolejna miłość.

Trudno mi tu coś wymienić, ale na pewno "Zwariowane melodie" i "Gumisie", więcej grzechów nie pamiętam. Jak coś sobie przypomnę to dam znać ;)

monellina 
Vincent Vega

Wysłany: 2006-08-14, 19:07   

nie rozumiem tego dystansu do muminkow.. wszak zanim staly sie muminkami,
byly (prawdziwymi skandynawskimi) trollami :evil:
:-)

BlackDog 
Tyler Durden

Wysłany: 2006-08-14, 19:10   

monellina napisał/a:
nie rozumiem tego dystansu do muminkow.. wszak zanim staly sie muminkami,
byly (prawdziwymi skandynawskimi) trollami

Trolle są brzydkie i głupie, a więc ogladanie ich hmmm przekształceń w tv nie jest jakąś szczególnie intrygującą rzeczą ;p

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2006-08-14, 19:17   

W "Muminkach" to tylko Włóczykij się do czegoś nadawał. Tytułowych bohaterów oddałbym bez zastanowienia do odstrzału, za sam wygląd i sposób bycia.

BlackDog 
Tyler Durden

Wysłany: 2006-08-14, 19:26   

O tak, we Włoczykiju to sie chyba każda dziewczyna kochała :) - ciekawa postać. Ale ja polubiłem Ryjka - taki długi i brazowy, śmieszny gościu. W ogole mam jakąś słabosć do bohaterów, którzy są skończonymi idiotami i nie mają pojecia o świecie.

Elanor 
Jack Sparrow

Wysłany: 2006-08-14, 21:12   

Ja też z "Muminków" to tylko Ryjka i Włóczykija lubiłam, a Migotke to bym udusiła najchetniej :P a i teraz mi się przypomniało, leciała kiedys taka baja "Starala i Jeźdżcy" na dawnym RTL7, kochałam ja po prostu, nawet tata mi nagrał na kasety i do dzisiaj mam :D tylko straszny lektor tam był :/

Issa 
Tyler Durden

Wysłany: 2006-08-15, 13:48   

BlackDog napisał/a:
O tak, we Włoczykiju to sie chyba każda dziewczyna kochała :) - ciekawa postać.

Ja się nie kochałam :-P
Za to bardzo lubiłam Filipa i Gucia ze Pszczółki Mai. Ogólnie lubię czarne charaktery, więc nawet Arktos od Tabalugi wydawał mi się śmieszny z tym swoim upodobaniem do jedzenia logów i tak dalej. Jednego księdza nazywamy Tabalugą :mrgreen:

Gabriel 
Indiana Jones

Wysłany: 2006-08-15, 16:00   

Dragon Ball :D Motomyszy z marsa..Miś uszatek i inne te "sławne" dobranocki nadawane na jedynce :D

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2006-08-15, 16:41   

Gabriel napisał/a:
Motomyszy z marsa..

O, mówiłem, że o czymś sobie przypomnę :582: .

Tego serialu byłem wielkim fanem w przedszkolnych latach: bawiliśmy się z kolegami w te motomyszy, śpiewaliśmy początkową piosenkę (nawet zdaje się kawałek pamiętam :P )...

Gabriel 
Indiana Jones

Wysłany: 2006-08-15, 18:26   

Ja pamiętam tą piosenkę :D i najbardziej oczywiście lubiałam białą mysz z kolczykiem..ech..to było moje bożyszcze :D

BlackDog 
Tyler Durden

Wysłany: 2006-08-15, 19:52   

Issa napisał/a:
Arktos od Tabalugi wydawał mi się śmieszny z tym swoim upodobaniem do jedzenia logów i tak dalej.

Ja Arktosa do teraz lubię i zdecydowanie jest to najlepsza postać z tej bajki, reszta jest po prostu sztywna ;p Ale chyba dlatego go lubie, bo mamy dużo wspólnych cech ;)

monellina 
Vincent Vega

Wysłany: 2006-08-15, 20:02   

BlackDog napisał/a:

Trolle są brzydkie i głupie, a więc ogladanie ich hmmm przekształceń w tv nie jest jakąś szczególnie intrygującą rzeczą ;p

"brzydkie i glupie"... chyba przesadziles :-x

BlackDog 
Tyler Durden

Wysłany: 2006-08-15, 20:05   

monellina napisał/a:
BlackDog napisał/a:

"brzydkie i glupie"... chyba przesadziles :-x

W żadnej książce fantasy (z pośród tych, które czytałem) trolle nie były ani ładne, ani madre. Mam podstawy, aby tak mówić.

Iwa 
Jack Sparrow

Wysłany: 2006-08-16, 10:01   
   Opis: "Słuchawki na uszach, ale nie słucham niczego. Dlaczego? Bo słucham muzyki miasta mego."

Dragon Ball przede wszystkim! Jak ja bym chciała, żeby to jeszcze raz puścili... Teraz jeszcze lubię pooglądać bajki na Jetix (np. "Świat według Ludwiczka" czy "Dzieciaki z klasy 402"). A kiedyś oglądałam mnóstwo kreskówek. To tak: "Madeline", "Muminki" (dwie moje ulubione), "Smurfy", "Gumisie", "Atomówki", "Labolatorium Dextera", "Czarodziejki z Księżyca", oczywiście, i jeszcze takie super bajki z Polonii 1: "Królewna Śnieżka", "Dajmos" (czy jak to się pisze), "Jataman", "Królestwo kalendarza", "Sally", i jeszcza taka z lustereczkiem, zapomniałam tytułu. No i poza tym oczywiście takie bajki jak "Król Lew" i "Pocahontas".

HanksFan 
Vincent Vega

Wysłany: 2006-08-29, 10:15   

Muminki, Kubuś Puchatek, Król Lew, Mój Brat Niedźwiedź, Toy Story i jeszcze wiele innych których na dzień dzisiejszy nie pamiętam.

Scourge33 
Indiana Jones

Imię: Karol
Wysłany: 2007-01-23, 14:30   
   Opis: "W ciągu całego życia człowiek nie tyle jest, ile stwarza siebie."

Nie rozumiem pogromu "Muminków"... Z perspektywy czasu jest to jedna z niewielu wieczorynek o nieliniowej fabule, dlatego zdarza mi się to oglądać i dziś... Z bohaterów należy wyróżnić Włóczykija, Ryjka, Bobka i Małą Mi... Poza tym nie jest to tak cukierkowa produkcja jak np. "Smerfy", "Gumisie"; nastrój tajemniczości i niepokoju został wprowadzony dzięki muzyce i postaciom: Buki i Hatifnatów... Ze szczenięcych lat pamiętam tez m.in. "Brygadę Rescue Ranger", "Motomyszy z Marsa"....

Mela0607 
Agent Smith

Imię: Sabina
Wysłany: 2007-02-11, 11:17   

ech... dużo by tego było, ale najbardziej utkwiły mi w głowie wiewióreczki Chip & Dale :) o a na dodatek Kaczor Donald :P Kocham ich nawet teraz :D

KhAn 
Indiana Jones

Imię: Jakub
Nazwisko: Stach
Wysłany: 2007-02-11, 13:23   

A moje ulubione bajki to Kaczor Donald, Smerfy, Gumisie i Sasiedzi ale w zmienionej wersji takiej dla dużych dzieci :-P :-P

http://www.nextranet.pl?pid=9944.

http://www.nexto.pl/?p=12033

http://s4.metaldamage.onet.pl/c.php?uid=162805

http://www.centrumreklamy...php?refid=58646

Gabriel 
Indiana Jones

Wysłany: 2007-02-11, 17:30   

Nie dalej jak przedwczoraj obejrzałam sobie dobranockę a w niej? Miś uszatek :-) Ech kurde takie sentyment mnie wziął, że az bym sobie teraz obejrzała :roll: Jakei to true \m/ /m\
To była bajka na której chciałabym wychowywać moje dzieci i chyba zacznę robic cos zeby zdobyć jej wszystkie odcinki jakimś cudem, genialna :-)

Odpowiedz do tematu