Imię: Michał
Wysłany: 2006-08-05, 15:13 Filmy DVD w gazetach Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy
DVD mam już od roku i jestem jedną z milionów osób, która czerpie filmy z gazet. Ekskluzywne wydania opatrzone tysiącami dodatków to nie dla mnie. Ja jestem człowiekiem, który ma niewysoki miesięczny budżet. Temat ten utworzyłem, aby znalazły się w nim polecane przez Was filmy, które w danym miesiącu są dodatkiem do jakiegoś pisma. Podajcie więc tytuł pisma, miesiąc, w którym zostało ono wydane, cenę i film, który jest dodatkiem.
Na początek zamiast informacją zaatakuję pytaniem - co jest w "Premierach" i "Play DVD" z tego miesiąca? Bardzo mnie to interesuje, a w moim kiosku jeszcze tych magazynów nie ma.
_________________ "Widziałem ślimaka pełznącego po krawędzi brzytwy. To mój sen, mój koszmar: brnie, pełźnie i nie ginie"
Wysłany: 2006-08-11, 17:31
W "Premierach" fajne jest to, że przynajmniej mają działającą stronę www . I tak w numerze sierpniowym mamy : "Egzorcysta - Początek" oraz "Taxi 3", a w numerze wrześniowym znajdziemy : "Ghost World" oraz "Słonia"
PlayDVD niestety nie ma działającej strony, ale jak na merlinie i e-dvd czasami można znaleźć zapowiedzi nowego numeru. I tak w numerze sierpniowym teraz w kioskach jest: "Impostor: Test na Człowieczeństwo" oraz "Igraszki Losu", a w numerze wrześniowym znajdziemy : "Agent z Przypadku" oraz "Blair Witch 2: Księga Cieni".
Przy okazji, co sądzicie o serii, którą wydaje Carisma? Mam na myśli Kino Grozy, Kino Konesera, Kino Akcji, Kino Komedii ... Bo jak na 12 zł za jeden film dostajemy dosyć ciekawe pozycje - przynajmniej jeśli chodzi o Grozę i Koneserstwo.
Wysłany: 2006-09-27, 11:57
Opis: Co mnie żywi także mnie niszczy
W najnowszych "Premierach" "Niebiańskie istoty" Jacksona i "Kobiety na skraju załamania nerwowego" Almodóvara. Muszę się jeszcze trochę doinformować o tych filmach, ale nazwiska reżyserów raczej zachęcają
_________________ "Widziałem ślimaka pełznącego po krawędzi brzytwy. To mój sen, mój koszmar: brnie, pełźnie i nie ginie"
Odkąd ta strona: http://www.jacky.republika.pl/index.html przestała być aktualizowana, co gorsza nie ma raczej jej następcy, ciężko z informacjami o filmach dodawanych do gazet. Zresztą ta moda się chyba zaczyna powoli kończyć.
W Viva z 21.09.06 dołączone są dwa polskie filmy: "Pręgi" i "Vinci".
W Naj mamy za to "12 małp". Data wydania to 25.09.06
[quote="Ciekavy"]Odkąd ta strona: http://www.jacky.republika.pl/index.html przestała być aktualizowana, co gorsza nie ma raczej jej następcy, ciężko z informacjami o filmach dodawanych do gazet. Zresztą ta moda się chyba zaczyna powoli kończyć.
Widziałam "Mr & Mr's Smith" i podobał mi się, może dlatego, że jestem fanką kina akcji i efektów specjalnych i tutaj w ten sposób mnie mile zaskoczono moze napiszecie, że jestem fanką mało ambitnych filmów, ale właśnie mi się to podoba...=) hmm... jeśli ktoś chce kupić Galę, a mianowicie film to Polecam !
Wysłany: 2007-02-26, 20:49
Film też jest niczego sobie. Rżnie sporo z "The Doors" Stone'a, ale jak na polskie gatunki jest co najmniej dobry. Nie polecam oglądania przy dobrym samopoczuciu - film jest cholernie dołujący i wzruszający, więc lepiej zabierając się zań mieć odpowiedni nastrój.
Imię: Robert
Nazwisko: Szymczak
Wiek: 20 Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 161 Skąd: ze stolicy
Wysłany: 2007-03-09, 15:07
Ja lubię filmy w gazetach, że naprawdę często można tam znaleźć perełki ("Między słowami", "Pasja") za naprawdę śmieszne. Większość filmów które mam na DVD pochodzi właśnie z najróżniejszych czasopism i jak na razie nie zapowiada się, żeby mogło to się zmienić. Zwyczajnie nie stać mnie na "normalne" kupowanie filmów a piratów nie kupuje w imię zasad. Więc co mi pozostaje?
_________________ "Ludzie powinni łączyć się w pary na całe życie jak gołębie czy katolicy." Woody Allen
Wysłany: 2007-03-17, 17:33
Ostatnio podoba mi się zjawisko dodawania filmów do dzienników, szczególnie seria "Filmy z historią w tle" wydawana przez Wyborczą. Bez wątpienia znajdują się w niej filmy wartościowe, które każdy zobaczyć powinien. Dobrze wydane, zapakowane w pudełko DVD Slim, a wszystko to za jedyne 4.99 zł razem z gazetą. W ostatni piątek dodawano "Łowcę jeleni". Szkoda, że jak na razie mam tylko trzy filmy z tej kolekcji za taką cenę grzech ich systematycznie nie nabywać. Pamiętam jak dawniej biadoliłem nad tym, że za dobry film na DVD trzeba zapłacić ok 100zł...
Już za tydzień "Europa" Larsa von Triera.
[ Dodano: 2007-03-18, 16:04 ]
O ku**a, cóż za paranormalne zjawisko. Ten post ukazuje się moim oczom mimo, że w trakcie kiedy go pisałem wyłączono prąd. UFO na forum?
[ Dodano: 2007-03-18, 16:05 ]
Tak, już ich widzę. Są niebiescy i mają dziwne pojazdy z jakimiś mknącymi niebiesko-czerwonymi światłami. Ratuj się kto może!
Proponuję, aby tutaj podawać jaki dobry film i do jakiej gazety (może jeszcze za jaką cenę) będzie dołączony w najbliższym czasie.
W piątek z Gazetą Wyborczą będzie można kupić Terminatora 2-film będzie pewnie kosztował gdziieś w granicach 6-7 zł.
Takżę w piątek z Dziennikiem PEŚ ukaże się Moje wielkie greckie wesele-na zamknięcie cyklu "Komedie Romantyczne". Cena około 6 zł.
Obecnie na rynku z magazynem VIVA jest do zakupienia (za około 9 zł) pakiet dwóch filmów: Zakochany Szekspir i Godsford Park.
Natomiast za tydzień w czwartek (9 sierpnia) z magazynem VIVA! KINO kolejnmja cześć Wielkie Kolekcji Jamesa Bonda, tym razem Żyj i pozwól umrzeć (cena: około 20 zł).